“Spor yazarlığına yakışıksız yaklaşımlar göreviniz değil”

“Spor yazarlığına yakışıksız yaklaşımlar göreviniz değil”

KTSYD, KKTC Fenerbahçeliler Derneği'nin spor yazarlarına yönelik yaptığı açıklamaya cevap verdi

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) son dönemde spor yazarlarına yönelik yapılan açıklamalarla ilgili basın bildirisi yayınladı. KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin basın bildirisinde spor medyasına yönelik suçlamaları üzerine yayınlanan bildiride “Ülkede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların görev tanımları belliyken, spor yazarlığına ve üyelerimize yakışıksız yaklaşımlarda bulunmak, Türkiye’nin en büyük kulüplerinin biri olan Fenerbahçe’nin ülkemizdeki uzantısı olan KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin görevi değildir.” dendi.

 

KTSYD Yönetim Kurulu imzasıyla yayınlanan bildiride şu ifadeler kullanıldı:

“Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği, ülkemiz spor yazarlığının gelişimini sağlama çabası yanında, bu görevi yapan üyelerimizin haklarını koruma misyonu ile hareket etmektedir.

Bu kapsamda gün içerisinde KKTC Fenerbahçeliler Derneği tarafından yayınlanan basın açıklamasında hem dernek üyelerimiz, hem de ülke spor basını çeşitli suçlamalarla töhmet altında bırakılmıştır. Aynı bildiride, sporun birleştirici ruhundan uzaklaşılmış, kin ve nefret tohumları ekilerek, gerek spor medyası, gerekse de hoşgörüsü yüksek olan sportif anlayışımıza zarar verilmeye çalışılmıştır.

KTSYD olarak KKTC Fenerbahçeliler Derneği’ni spor basınına olan yaklaşımı nedeni ile uyarma gereği hissediyoruz. Ülkede faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların görev tanımları belliyken, spor yazarlığına ve üyelerimize yakışıksız yaklaşımlarda bulunmak, Türkiye’nin en büyük kulüplerinin biri olan Fenerbahçe’nin ülkemizdeki uzantısı olan KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin görevi değildir.

Tarafsızlık, derneğimiz KTSYD’nin de olmazsa olmaz önceliklerindendir. Bu konuda derneğimize iletilen şikayet veya uyarıları dikkate almak ve gereken adımları atmak, KKTC Fenerbahçeliler Derneği Yönetimi’nin değil, KTSYD Yönetimi’nin işidir.

KTSYD Yönetim Kurulu, spor yazarlığına ve dernek üyelerine yapılacak her türlü sözlü saldırının her zaman karşısında olurken, bundan böyle de bu tavrını sürdürmeye devam edecektir.

KTSYD Yönetim Kurulu”

 

 

KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin açıklaması

KKTC Fenerbahçeliler Derneği dün bir açıklama yaparak bazı spor yazarlarına eleştirilerde bulunmuştu. Açıklamada, Günlerdir YDÜ ile FENERBAHÇE KADIN basketbol müsabakasında yaşanan olaylar sonucunda kulüp başkanımıza karşı bazı kendini spor yazarı adleden yazarların yerel basında ve sosyal medyada linç kampanyası başlatması karşısında sessiz kalamazdık. Bir başkanı o noktaya getiren nedenler ne idi acaba önce onu sorgulamamız gerekir.”sözleri kullanıldı. Devamında ise, Türkiye Ligi’nde mücadele eden YDÜ Kadın Basketbol Takımına eleştiriler üzerinden, “İşte bu sözde spor yazarları esas bunları kullanarak KKTC takımı diye algı yaratmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Siz acaba kime hizmet ediyorsunuz.”sözlerini kullandı.

KKTC Fenerbahçeliler Derneği’nin açıklaması şöyle:

 

“Kamuoyunun bilgisine:

Bizler KKTC FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ olarak KKTC makamları tarafından tescillendiğimiz 2006 yılından bugüne kadar ülkemiz çocuklarına, gençliğine, Sosyal Sorumluluk Projelerine ve KKTC'de yaşayan taraftarlarımıza vermiş olduğumuz hizmetlerden ötürü taraflı tarafsız birçok kesimin taktirini kazanmış Spor yönünün yanısıra Sosyal Sorumluluk görevlerimizin bilincinde olan ve büyük bir topluluğu temsil eden Türkiye'nin en büyük Spor Kulübü olan FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ'nün KKTC'deki yetkili derneğiyiz.

Senelerce bu ülke gençliğine yapmış olduğumuz hizmetler bir TC Spor Kulübü temsilcisi olduğumuz için hep eleştirilmemize rağmen bizler yılmadık ve bu ülke gençliğine nasıl katkımız olur, nasıl faydamız dokunur diye çalışmalar yaptık. İlk olarak KKTC FENERBAHÇE FUTBOL OKULUNU ülkemiz çocuklarının hizmetine açtık. Sırf ülkemize uygulanan ambargoları başarılı sporcular yetiştirerek onları FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ'ne kazandırarak delmek istedik. Sonra Dernek satranç takımını kurduk ve son olarak da ülkemiz liglerinde yer alan Erkek Hentbol takımını kurduk. Kurarken de amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara spor yapma fırsatı vererek ülkemize karakterli sporcular yanında karakterli bireyler yetiştirmekti.

Spor yönünden yapmış olduğumuz bu kadar katkı ile amacımıza ulaştık.

Sosyal Sorumluluk Projelerini de her zaman ilke edinen derneğimiz kurulduğu günden bugüne kadar birçok başarılı projeye imza attık. 2007 yılında 100 öğrencinin okul ihtiyaçlarının karşılanması, yardıma muhtaç ailelere yardım kampanyaları, hastanede kötü durumdaki bir odanın yenilenmesi ve halkımızın hizmetine sunulması ve son olarak da "Nefes" için düzenlenen yardım organizasyonuna sponsor olunması.

 

Günlerdir YDÜ ile FENERBAHÇE KADIN basketbol müsabakasında yaşanan olaylar sonucunda kulüp başkanımıza karşı bazı kendini spor yazarı adleden yazarların yerel basında ve sosyal medyada linç kampanyası başlatması karşısında sessiz kalamazdık. Bir başkanı o noktaya getiren nedenler ne idi acaba önce onu sorgulamamız gerekir. YDÜ başkanının geçmişi FENERBAHÇE ile nasıl kesişir, kendi şahsi kavgasını bu iki kulüp arasına sokmasına ve bundan rant sağlamaya çalışmasına kimler izin verdi, finalde karşılaşacağın takımın 3 oyuncusuna Maçtan önce önümüzdeki sezon için kim ahlaksız transfer teklifinde bulundu, FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ'ne hangi hak ile protokolden 1 kişilik yer ayrıldı ve yöneticilerine protokole oturamazsınız dedi, kendi taraftarı yerine neden ezeli rakiplerinin taraftarı salona alınıp ortam gerildi. Bu kadar ahlaksızlık yapılacak ve sonra da başkanın yapmış olduğu bir hareket ile linç kampanyası başlatılacak ve bel altı vurulmaya çalışılacak.

"Fenev" ve "Azize" gibi küçük düşürücü kelimeleri kullanan spor yazarı geçinen bu zatlar acaba hangi kategoride yer alırlar da bel altı vurmaya çalışırlar. Tuttukları takımın esaretinden kurtulamayıp da tarafsız olamadan yorum yapan spor yazarlarına yazar mı denir acaba.

Aziz Yıldırım'ın aldığı cezayı iki gündür manşetlerden indirmeyenler neden YDÜ başkanının aldığı cezayı yazamıyorlar anlamış değiliz.

Takımında bir tane KKTC'li sporcusu olmayan, başkanı dahi KKTC'li olmayan, bir tek maçını dahi KKTC sınırları içerisinde yapamayan bir takımın sadece finansörü (sahibi) KKTC'li olunca KKTC takımı mı oluyor. İşte bu sözde spor yazarları esas bunları kullanarak KKTC takımı diye algı yaratmaktan başka birşey yapmıyorsunuz. Siz acaba kime hizmet ediyorsunuz.

Kimse ama kimse koskoca FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ BAŞKANI'na küstahça davranamaz, hakaret edemez. Edenler de karşısında her zaman bizleri yani KKTC FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ'ni bulacaklardır.

Bu vesile ile de yarın 10.05.2017 tarihinde oynanacak olan YDÜ - KKTC FB DERNEĞİ Hentbol maçına takımımızı desteklemeye davet ediyoruz.

 

KKTC FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU.”

Bu haber toplam 3885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.