“Spor sevgisini çocuklara aşılamak için yola çıktık”

“Spor sevgisini çocuklara aşılamak için yola çıktık”

Milli voleybolcu Kemal Şah, kendi adını taşıdığı akademi faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi

A+A-

Muhammet Hizan

Ülke voleyboluna sporcu olarak milli seviyede hizmet veren, son yıllarda da kurduğu “Kemal Şah Voleybol Akademi” ile altyapıların da gelişimine katkı koyan Kemal Şah, “Mağusa bölgesindeki çocuklarımıza spor sevgisini aşılamak için çıktığımız bu yolda kendimizi geliştirdikten sonra bu yıl da Lefkoşa’da çalışmalara başladık” dedi.

01ff0844-c547-4375-936f-aa1a7f4698d9.jpg

Şah: İlkokulda voleybola aşık oldum

Voleybola 7 yaşında başladığını, Alasya İlkokulu’nda ilk yarışma deneyimini yaşayarak voleybola aşık olduğunu belirten Şah, daha sonra ortaokul ve lisede bu sevginin artarak devam ettiğini belirtti. Salon voleybolunda Doğu Akdeniz Üniversitesi kulübünde 10 sene forma giyerek kaptanlığını yaptığını, sayısız şampiyonluklar ve yurt dışında turnuvalarda (Türkiye, Lübnan, İtalya, İspanya) birçok başarılar elde ettiğini ifade eden Şah, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi’nde üç yıl forma giyerek şampiyonluklar yaşadığını söyledi.

Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı’nın formasını da birçok kez giydiğini söyleyen Şah, “Balkan şampiyonalarında yarıştım ve en çnemli başarım 2016 FIVB Dünya Şampiyonası ayağında yarışma fırsatı buldum. Türkiye Plaj Voleybolu şampiyonalarında şampiyonluklar ve dereceler elde ettim. Kıbrıs’ta yapılan son plaj voleybolu turnuvasında şampiyonluk yaşadım” dedi.

5ed63eb4-f858-4d82-ad02-e71d7113a527.jpg

“Mağusa’dan sonra Lefkoşa’da çalışmalara bu yıl başladık”

“2015 yılında askerden çıktından sonra her zaman hayalim olan voleybol akademiye ilk adımımı attım” diyen Şah, “Çok kaliteli bir ekiple o zamandan itibaren çalışmalarımıza devam ediyoruz. Mağusa bölgesindeki çocuklarımıza spor sevgisini aşılamak için çıktığımız bu yolda kendimizi geliştirdikten sonra bu yıl ise Lefkoşa bölgesinde de çalışmalarımıza başladık. Lefkoşa'da yıllardır bulunan voleybol alt yapı eksikliğini gidermek için tüm gayretimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 571 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.