Spor salonu sahipleri ve sporculardan eylem

Spor salonu sahipleri ve sporculardan eylem

Spor salonu sahipleri ve sporcular, Sağlık Bakanlığı önünde sektörün açılması için eylem yaptı

A+A-

KKTC Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu’na bağlı spor salonlarının işletmecileri ve sporcular Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaparak sektörlerinin açılmasını istedi. Federasyon Başkanı Ali Dahlameroğlu eylemde yaptığı açıklamada bıçağın kemiğe dayandığını, insanların evine ekmek götüremeyecek noktaya geldiğini belirterek “lütfen nefes almamıza izin verin. Lütfen bir an önce açılışımızı gerçekleştirin” ifadelerini kullandı. Eylem katılımcıları ayrıca beraberlerinde getirdikleri spor alet ve ekipmanları ile bakanlık önünde spor yaparak sektörün açılmamasını protesto etti.

 

Dahlameroğlu: Sağlık için egzersiz hakkımızı almaya geldik

Sabah saatlerinde Federasyon Başkanı Ali Dahlameroğlu ve spor salonu işletmecilerinden bir grup bakanlıkta yetkililerle bir görüşme gerçekleştirdi. Eyleme katılacak olanlar ise Atatürk Stadyumu’nda bir araya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı önünde topluca hareket etti.

Görüşme sonrası eylemde konuşma yapan Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu, kendilerinin birebir temas olmadan, hijyen koşulları çerçevesinde, binlerce dolar değerinde havalandırma sistemine sahip olan spor salonlarında spor yaptıklarını belirtti. “Bu toplum pandemi sürecinde, stresli bir ortamda yeterince zaten pandeminin dışında da birçok hastalığa mustarip olmaktadır. Doktorlar sağlık için egzersiz önermektedir” diyen Dahlameroğlu, “Biz de bugün burada sağlık için egzersiz hakkımızı almaya, salonlarımızı açmaya geldik” ifadelerini kullandı.

 

“Salonların bulaşm merkezi olarak gösterilmesi kabul edilemez”

“2020 mart ayında pandemi başladı sözcüğüyle federasyonumuzun çağrısı ile yüzlerce salon devletin kararını beklemeden salonlarını kapatmıştır. Yaklaşık 3 ay süreyle kapalı kalan salonlar maalesef meclis önündeki eylem neticesinde açılmıştır” diyen Dahlameroğlu, “Bu açılış sonrasında salonlarımızın büyüklüğüne göre her bir salon ayda yaklaşık 2 bin – 10 bin TL arası sadece hijyen harcaması yapmıştır. Salonlarımız açılış sürecini devletimizin yapmış olduğu istatistiki çalışmayla başarıyla açılmıştır. Yapılan istatistiki açıklamasında salonlarımız, merkezlerimiz bulaş oranı olarak en alt sıralarda yer almıştır. Buna rağmen birçok sektörün açılışının gerçekleştirildiği bu dönemde salonların birer bulaş merkezi olarak gösterilmesi kabul edilemez bir gerçektir” dedi.

 

“Bıçak kemiğe dayandı, kemiği delerek geçti”

“Bu sektörden 2 binin üzerinde insan ekmek yemektir. Aileleriyle bu rakam on binleri bulmaktadır” diyen Dahlameroğlu, “Buna rağmen yetkililer yüksek risk grubundan bahsetmektedir. Eğer yüksek risk grubundaysak sizin istatistiklerinizde neden en alt sıradayız? Sayın yetkililer bıçak kemiğe dayanmış, kemiği delip geçmiştir. İnsanlarımız evine ekmek götüremeyecek noktada, çocuklarının yüzüne bakamayacak noktadadır. Milyonlarca liralık yatırım atıl durumdadır” ifadelerini kullandı.

 

“Lütfen nefes almamıza izin verin”

“Atıl vaziyette olan tesislerimiz, binlerce liralık elektrik faturası, binlerce lira vergisini kiraları ile birlikte ödemiş, ödemeye devam etmektedir” diyerek sözlerini sürdüren Dahlameroğlu, “Devletimiz bugün sektrörel bazda açıklama yapmadan 1500 TL’lik katkı için başvuru kabul ettiği süreçte salon sahiplerimiz kredi çekerek çalışanlarını ödemeye çalışmıştır. Bu durum bu şekilde devam edemez. Batmış bir sektör, evine ekmek götüremeyen insanlar isyan noktasına gelmiştir. Açılışımızın bir an önce yapılması gerekmektedir. Bizler batmış bir sektörün temsilcisi, çalışanları olarak sizlere sesleniyoruz; lütfen nefes almamıza izin verin. Lütfen bir an önce açılışımızı gerçekleştirin. Aksi takdirde, diğer bütün açılan sektörlerin hakkaniyetleri varsa, bizim de açıp ekmeğimizi kazanıp, nefes alma hakkımız vardır ve bunu da kullanacağız” açıklamasını yaptı.

 

Aletlerle bakanlık önünde spor yapıldı

Konuşmaların ardından eyleme katılanlar beraberlerinde getirdikleri spor aletleri ile bakanlık önünde spor yaparak sektörün açılmamasını protesto etti. Daha sonra yapılan açıklamada yetkililerin taleplere karşılık geri dönüş yapacağını belirtmesi üzerine kalabalık grup bakanlık önünden ayrıldı

1-061.jpg

2-041.jpg

3-031.jpg
4-013.jpg

Sporcular, Bakanlık önüne spor aletlerini getirdi, spor yaparak hükümeti protesto ettiler...

FOTOĞRAFLAR VE GÖRÜNTÜ: BURHAN GÜRKAN

Bu haber toplam 2551 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.