“Spor birleştirir”

“Spor birleştirir”

Teniste Pazar günü anlamlı bir organizasyon düzenlenerek, sporun birleştirici rolü vurgulandı.

A+A-

Teniste Pazar günü anlamlı bir organizasyon düzenlenerek, sporun birleştirici rolü vurgulandı. Kıbrıs’ın kuzeyinde faaliyet gösteren Pakan Spor Kulübü Derneği ile Kıbrıs’ın güneyinde faaliyet gösteren Herodotou Tenis Akademi, ortak turnuvada bir araya gelerek Larnaka’da bulunan akademi kortlarında barışa dair maçlar oynadı. Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum sporcular üç dilde üzerinde “Spor birleştirir” yazan tişörtlerle kortta birlikte mücadele vererek anlamlı da bir mesaj verdi.

tenis-2-001.jpgtenis-6.jpg

Heredotou Akademi: “Spor birleştirici bir güçtür”

Konu ile ilgili olarak Herodotou Tenis Akademi’nin yaptığı paylaşımda sporcuları Christos Zonias’ın girişimleriyle Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum genç tenisçiler bir araya gelerek akademi kortlarında dostluk turnuvası oynadığı belirtildi. Yapılan açıklamada “Organizasyona akademimiz kortlarında destek vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Organizasyon başarıyla gerçekleştirildi ve dostluk, barış içinde bir arada yaşama yönelik mesajlar gönderildi. Toplantıya büyükelçiler, büyükelçilik temsilcileri, belediye başkanları katılım gösterdi” ifadeleri kullanılırken “Spor birleştirici bir güçtür” mesajı verildi.

tenis-10.jpg

Gazioğlu: Emeği geçenleri kutlarım

Kuzey Kıbrıs Tenis Federasyonu Başkanı Hasan Gazioğlu da organizasyon ile ilgili yaptığı paylaşımda sporun birleştirici gücüne örnek bir organizasyon yapıldığını aktardı. Gazioğlu şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Pakan Tenis Akademisi'nin ve Herodotou Tenis Akademi'nin girişimleriyle Güney Kıbrıs'ta sporun birleştirici gücüne örnek bir organizasyon yapıldı. Gönül ister ki bu tür organizasyonlar, federasyonlar seviyesinde de olsun, spora siyaset karıştırılmasın. Maalesef henüz bunu başarabilmiş değiliz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen kulüpler, yöneticiler ve sporcuları kutlarım. Kasım ayı sonunda, bu organizasyonun kuzey bacağı gerçekleşecek.”

tenis-11.jpg

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.