“Spor, bir ülke politikası haline gelmeli”

“Spor, bir ülke politikası haline gelmeli”

Yıllarını MTG'ye adayan Ali Oraloğlu YENİDÜZEN’in ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine konuştu, “Devlet büyüklerimiz spor konusunda ciddi anlamda katkı sağlamalı. Sporun bir ülke politikası haline gelmesi gerekiyor. Ülkemizde bir spor bakanlığının olmalı" dedi.

A+A-

SPORUN İZİNDE YAZI DİZİSİ (1) ALİ ORALOĞLU- FUTBOL

⦿ “33 yıl boyunca futbol içinde aktif olsam da, 43 yılım futbol camiasının içinde geçti. Futbolu çok seviyorum

 

⦿ “Her türlü duyguyu orada yaşadım. Orada yıllarım geçti… Mağusa Türk Gücü benim için bir tutku, bir aşk…”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Farklı spor dallarında kendini kanıtlamış ve başarılara imza atmış sporcular, YENİDÜZEN’de her hafta yayınlanacak olan ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine düşüncelerini anlatacak.

‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisinin ilk konuğu futbolda uzun yıllar futbolculuk ve teknik direktörlük yapmış Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu…

33 yıldır futbolun içinde aktif olarak bulunduğunu anlatan Oraloğlu, futbolu çok sevdiğini belirtti.

Mağusa Türk Gücü olarak son yıllarda çok önemli başarılar elde ettiklerini anlatan deneyimli teknik direktör, ülke sporunun daha ileriye taşınması gerektiğinin altını çizdi, “Daha ciddi çalışmalar, daha ileriye dönük projeler” yapılabilmesi için bir Spor Bakanlığı’na ihtiyaç duyulduğunu söyledi.


Başarılı bir kariyer

  • 6 şampiyonluk (1 tanesi futbolcuyken)
  • 3 Süper Kupa
  • 2 Kıbrıs Kupası

 

“Futbolu çok seviyorum”

“Çocukluğumdan beri futbolun içindeyim. 4-5 yaşlarında babam kaleci Mustafa Oraloğlu ile birlikte sahalara gidip futbol maçlarını izlerdim. 1990 yılından itibaren uzun yıllar futbol oynadım. Futbolu bıraktıktan sonra da teknik direktörlük kariyerim oldu. 33 yıl boyunca futbol içinde aktif olsam da, 43 yılım futbol camiasının içinde geçti. Futbol benim için çok önemli, futbolu çok seviyorum. Özellikle de Mağusa Türk Gücü’nde futbolu daha çok seviyorum. Amacım; özelde Mağusa Türk Gücü’ne, genelde ülke futboluna katkı koyabilmektir.”

manset.png

 

“Bir tutku, bir aşk”

“Mağusa Türk Gücü’nün benim için çok büyük bir anlamı var. Çocukluktan beri maçlarını izlediğim, futbol oynadığım, her türlü sevinci ve hüznü yaşadığım yer Mağusa Türk Gücü… Her türlü duyguyu orada yaşadım. Orada yıllarım geçti… Mağusa Türk Gücü benim için bir tutku, bir aşk…”

 

“Zidane ve Guardiola’yı beğeniyorum”

“Avrupa ve dünya futbolunu yakından takip ediyorum. Bir teknik adam olduğumdan dolayı teknik adamları daha çok takip etmeye çalışıyorum. Beğendiğim, ilgi duyduğum, futboluna inandığım teknik adamlar arasında Zidane, Guardiola ilk sırada geliyor. Futbol dışında ilgilendiğim bir spor dalı yok ama sporu seviyorum. Hem akademik olarak,  hem de ticaret olarak içinde bulunduğum mesleğime bakacak olursak sürekli olarak her türlü sporun içinde olduğumu söyleyebilirim.”


“Bir spor Bakanlığı şart…”

“Mağusa Türk Gücü camiası olarak son 4 yıldır ülke futboluna büyük hizmetler ve kalite verdik. Gerek yönetimimiz, gerek teknik ekip olarak biz, gerekse futbolcularımız gerçek anlamda ülke futbolumuza katkı sağladık. MTG’nin futbolunu geliştirmek, dünya futbolu veya Türkiye futboluna yaklaşabilmek için her türlü çalışmayı ve teknolojiyi imkânlarımız doğrultusunda kullanmaya çalışıyoruz. Bu da ülke futbolumuzu geliştirebilmek adına ciddi anlamda katkılar sağlıyor. Ülke futbolunda belli bir yere geliyoruz ancak sonra duruyoruz. Şampiyonluk yaşadıktan sonra en azından bir açılım olmasını istiyorum. Biz, Mağusa Türk Gücü camiası olarak elimizde bulunan ekonomik güçle Türkiye liglerinin belli standartlarını yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Eksiklerimiz muhakkak ki var ama insan ne kadar işin içinde olursa, kendini o kadar geliştirir diye düşünüyorum. Bu da sadece bizimle bitmiyor. Devlet büyüklerimizin de spor konusunda ciddi anlamda katkı sağlaması lazım. Sporun bir ülke politikası haline gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Hatta ülkemizde bir spor bakanlığının olması gerektiğini düşünüyorum, bu bakanlığın da ülke tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Daha ciddi çalışmalar, daha ileriye dönük projeler yapmamız şart…”


“Çalışan her zaman kazanır”

“Çalışmak, kendini geliştirmek, ders almak başarılı olmanın anahtarıdır. Az nüfuslu ve ambargolar altında ülke olmamıza rağmen çok yetenekli sporcularımız var. ‘Çalışan her zaman kazanır’ mantığındayım… Çalışmak, çalışmak diyorum. Öğrenmenin yaşı yoktur. Her yaşta öğrenmeye açık olalım.”

1-097.jpg


Ali Oraloğlu kimdir?
MTG’ye adanmış bir hayat…

► Ali Oraloğlu 1976 yılında Mağusa’da doğdu. Küçük yaşlarda Mağusa Türk Gücü’nün minik takımında başladı. Oraloğlu futbolcu bir ailenin çocuğu. İlkokulu Gazi İlkokulu, ortaokul ve liseyi Namık Kemal Lisesi, lisans eğitimini de Marmara Üniversitesi’nde aldı,  Beden Öğretmenliği ve Spor Yüksek Okulu bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar MTG’de futbol oynadı, yıllardır sarı yeşilli kulübün teknik direktörlüğünü üstleniyor. Şu an ticaretle uğraşan Oraloğlu, bir spor mağazasının Kıbrıs bayiliğini yapıyor. Ali Oraloğlu, evli ve bir çocuk sahibi…

2-059.jpg

kucuk-003.jpg

Bu haber toplam 2276 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.