Sözleşmeler için ‘ŞARTLI GEÇİŞ’

Sözleşmeler için ‘ŞARTLI GEÇİŞ’

Futbolcular Derneği, KTFF ve Kulüpler Birliği, futbolcu sözleşmelerini görüştü

A+A-

Futbolcular Derneği, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ve Futbol Kulüpler Birliği Başkan Arslan Bıçaklı ile bir araya gelerek bir süredir üzerinde çalıştıkları futbolcu sözleşmeleri ile ilgili görüştü. Yapılan görüşmede bu yıl için şartlı geçiş konusunda görüş birliğine varıldı. Özellikle mali açıdan KTFF’nin geçtiğimiz sezonu tamamlaması adına genel kurulunu yapması, oluşturulacak komite ile sözleşmelere son halinin verilmesi ve akabinde yapılacak genel kurul ile sözleşmelerin onay alması görüşü ortaya çıktı.

 

Sonay: “Önce KTFF geçtiğimiz sezonu mali açıdan tamamlamalı”

KTFF’de gerçekleşen görüşmenin ardından Futbolcular Derneği’nin Federasyon Temsilcisi Esin Sonay, görüşme ile ilgili Yenidüzen’e konuştu.

Sonay, gerek pandemi, gerek hükümetin maddi açıdan sıkıntılarından dolayı KTFF’nin geçtiğimiz sezonu mali açıdan henüz tamamlayamadığını söylerken, görüşmede bu yıl için şartlı bir geçiş yapılması kararlaştırıldığını aktardı. Sonay, tarafların yer alacağı bir komite ile sözleşmelerdeki detayların görüşülerek karara bağlanacağını belirtirken, “Bunun öncesinde sezonu KTFF’nin kapatması, kendi genel kurulunu yapması ve sonrasında komitede netleştireceğimiz sözleşmeleri yapılacak ek genel kurulla kulüplerin onayıyla hayata geçirmek hedefindeyiz. Şu an dernek olarak birçok şeyi bir an önce yapma isteğimiz var. Ancak KTFF ve Kulüpler Birliği onayı ile olması gerekir” dedi.

 

“Bu sene için şartlı geçiş dönemi olarak karar aldık”

Daha önceki sözleşmelerin genel kurul kararı ile kalktığını, yine genel kurul kararı ile hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Esin Sonay, “Aldığımız söz bir, bir buçuk hafta içerisinde bizim onlara sunduğumuz sözleşmeyi inceleyip, kulüplerle paylaşmak. Kulüpler de kendi görüşlerini aktaracak. Oluşturacağımız komiteyle artık son halini almasını sağlayacağız. Umudumuz, sözleşmelerin hayata geçmesidir. Biz bu sene olmasını istiyorduk ama şöyle de bir gerçek var; tüm dünyayı sarsan pandemi var. Ekonomik kriz var. Dövizin durumu belli, yaşananlar ortada. Şu anda ülkede hızla yayılan bir virüs var. Bundan dolayı bu sene için şartlı geçiş dönemi olarak kararlaştırdık. Yani genel kurulda geçmesi halinde geçiş döneminde isteyen kulüpler bunu uygulayacak” şeklinde konuştu.

 

“Futbolcu sigortasına hemen hemen tüm kulüpler sıcak bakıyor”

“Bir buçuk haftalık sürede sözleşmenin net hali ortaya çıkacak ve genel kurulda da bunu hayata geçirme ümidimiz vardır. Tüm futbolcular ve üyelerimizden dileğim, bize olan güvenleri devam etsin. Kendi üyelerimiz ve ilerleyen dönemlerdeki futbolcularımız, gençlerimiz için iyi bir sözleşme, sigorta ve yıllar geçmesini diliyoruz” diyen Esin Sonay, futbolcuların sigortalanması ile ilgili bir sorunun olmadığını, birkaç yerle irtibata geçtiklerini ve hemen hemen tüm kulüplerin sigortaya sıcak baktığını aktardı.

 

“Dileğimiz sezonla ilgili düzenli test yapılması”

“Virüs ile ilgili hali hazırda hemen hemen tüm takımlar sezon açılışını yaptı. Ekim ortasında sezonun açılması planlanıyor” diyerek sözlerini sürdüren Esin Sonay, “Pandemi ciddi bir yayılma gösterdi ve ülkede sıkıntı var. Test sıkıntısı, hastane sıkıntıları var. Biz dernek olarak dileğimiz düzenli aralıklarla testlerin yapılmasıdır. Böylelikle gerek biz ve gerekse sevenlerimizi korumak için önlem alınmasını ümit ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 2244 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.