Soyer: “Daha çok maç yapmalıyız”

Soyer: “Daha çok maç yapmalıyız”

Basketbol U14 Karması Antrenörü Tahir Soyer, Türkiye Bölge Şampiyonası’nı değerlendirdi, "Sezonu erken açıp daha çok maç oynamalıyız" dedi.

A+A-

 

 

 

Basketbol U14 Karması, Aksaray’da düzenlenen Türkiye Bölge Şampiyonası’nda üç maçı kaybederek organizasyona veda ederken takım antrenörü Tahir Soyer açıklamalarda bulundu.

Üç maç yaptıklarını ve kaybettiklerini belirten Soyer, “Öncelikle U14 Ligi’ni erken açıp daha çok maç yaparak buralara gitmeliyiz. Takım olmak için hem maç, hem de idman yapmamız şart. Türkiye’de U14 Ligleri Ekim ayında başlıyor. Şubat’ta da bölge şampiyonlarına takımlar hazır bir şekilde geliyorlar” şeklinde konuştu.

 

“Güçlü bir gruba düştük”

Turnuvanın tamamlanmasıyla birlikte değerlendirmeler yapan Soyer, kurada en zor grup olan B Grubu’nda yer aldıklarını, A Grubu’nun daha dengeli bir grup olduğunu söyledi. “Burada ilk maçta takım olamadık ve mağlup olduk. İkinci maçımız Aksaray Grubu birincisi de olan Konya Büyükşehir Belediyesi ile oynadık. Zaman zaman iyi oynadık ama rakibimiz güçlü olunca bir noktada kaybettik” diyen Soyer, “Son maçımızda Adana ekibi ile başa baş oynadık ancak sonunu getiremedik” ifadelerini kullandı. Oyuncuların ellerinden geleni yaptığını ve onlarla gurur duyduklarını belirten Tahir Soyer, “Bir kez daha söylüyorum ligimizi erken açmalı ve karmayı da erken oluşturup gruplara katılmalıyız. Yaş havuzu oluşturmamız da gerekiyor. Bunun yanı sıra U16 karması için de erken harekete geçmeliyiz” şeklinde görüş bildirdi.

 

Bu haber toplam 573 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.