Son bilet sahibini bekliyor

Son bilet sahibini bekliyor

K-Pet Süper Lig’e terfi edecek son olan takım, bu akşam Göçmenköy ile Yeni Boğaziçi arasında oynanacak Play-off final maçıyla belli oluyor

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI – Hüseyin KIRAL

K-Pet Süper Lig’e terfi edecek olan son takım belli oluyor. Birinci Lig Play-off maçlarının yarı finalinde rakiplerini mağlup ederek Süper Lig’e çıkma umutlarını sürdüren Göçmenköy ve Yeni Boğaziçi, bu akşam final maçında karşı karşıya gelecek. Mücadele, Mete Adanır Stadı’nda oynanacak. Karşılaşma öncesinde hem Yeni Boğaziçi teknik patronu Eralp Şerifoğlu, hem de Göçmenköy antrenörü Nazım Aktunç YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulunarak maçın önemine vurgu yaptı.

 

Şerifoğlu: “Son derece önemli bir maça çıkıyoruz”

Yeni Boğaziçi teknik direktörü Eralp Şerifoğlu, karşılaşma öncesinde yaptığı değerlendirmede, maçın hem rakipleri, hem de kendileri açısından çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Deneyimli teknik adam, koca bir sezonun ardından artık son maça geldiklerini, son maçta da hata yapma lükslerinin bulunmadığını ifade etti. Şerifoğlu; “Rakibimize sonsuz saygımız var. Onlar da buralara gelmek için çok çalıştı. Rakibimiz de maçı kazanmak istiyor. Bu açıdan iki takım da çok zor bir maça çıkacak” dedi.

 

“1 yıl aradan sonra Süper Lig’e yükselmek istiyoruz”

Y. Boğaziçi teknik patronu Şerifoğlu, bu akşam oynanacak final maçını kazanmaları halinde 1 yıl aradan sonra Süper Lig’e geri döneceklerini hatırlatarak, maçı kazanmak için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Tecrübeli teknik adam, karşılaşmanın hazırlıkları esnasında takımın moral ve motivasyonunun son derece iyi olduğunu belirterek, her şeyin yolunda gittiğini ifade etti. Karşılaşmada eksik oyuncularının sadece Ramadan olduğuna dikkat çeken Şerifoğlu, önemli bir eksiklerinin bulunduğunu, ancak sonuç olarak sahaya 11 kişi çıkacaklarını ve oyuncularına güveninin tam olduğunu sözlerine ekledi. Ramadan geçtiğimiz hafta Gönyeli ile oynanan Play – off yarı final maçında sarı kart görerek, cezalı duruma girmişti. Y.Boğaziçi teknik direktörü Eralp Şerifoğlu, rakipleri Göçmenköy’e de başarılar dileyerek karşılaşmanın centilmence geçmesi temennisinde bulundu. 

 

Aktunç: “Ligde oynadığımız maçlar denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçmişti”

Göçmenköy antrenörü Nazım Aktunç, iyi bir takımla mücadele edeceklerini, ancak şartların eşit olduğunu belirtti. Aktunç, sezon içerisinde aynı grupta mücadele ettiklerini ve özellikle son üç – dört haftada saha içerisinde verdikleri mücadele ve gösterdikleri performans sonunda play off oynama hakkını kazandıklarını söyledi. Aktunç; “Aynı grupta olmamız ve yaptığımız maçlarda bir bizim, bir de onların galip gelmesi, maçın denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçeceğinin göstergesi” dedi.

 

 “İyi bir takım ve başlarında iyi bir hoca ile mücadele edeceğiz”

Birinci Lig Kırmızı Grup’un en köklü ve iyi takımlarından olan Esentepe’yi, play off yarı final maçında mağlup ettiklerini ve finale yükseldiğini belirten Göçmenköy antrenörü Nazım Aktunç, “Tüm çalışmalarımızı tamamladık, ufak tefek sakatlıklar dışında, tam kadro olarak sahada mücadele edeceğiz. Bu mücadelenin sonunda kazanıp uzun bir aradan sonra Göçmenköy’ü yeniden Süper Lig’e taşımak istiyoruz” dedi. Yeni Boğaziçi takımının iyi bir takım olduğunu, takımın başında da çok tecrübeli ve başarılı bir teknik adamın bulunduğunun altını çizen Nazım Aktunç, “Her iki takım da finale hak ederek çıktı. Şimdi de hak edenin Süper Lig’e çıkmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 

İki takım da birer kez kazandı

K-Pet Birinci Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Yeni Boğaziçi ve Göçmenköy, bu süreçte iki kez karşı karşıya geldi. Grubun 3’üncü haftasında İskele Cumhuriyet Stadı’nda Yeni Boğaziçi’ne konuk olan Göçmenköy, karşılaşmayı 3-1 kazanmasını bilmişti. Ligin ikinci devresinde Lefkoşa’da oynanan karşılaşmayı ise Yeni Boğaziçi maçı 2-1 kazanmıştı. Oynanan iki karşılaşmada da deplasman ekiplerinin kazanması bu akşamki maç öncesinde dikkat çeken bir başka unsur oldu. 

Bu haber toplam 2030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.