Sıradaki durak Norveç

Sıradaki durak Norveç

Elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu, Türkiye Milli Takımı ile Norveç’te düzenlenecek Avrupa Takımlar Kupası 1. Ligi’nde yarışacak.

A+A-

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, 9-11 Ağustos tarihlerinde Norveç’in Sandnes kentinde düzenlenecek Avrupa Takımlar Kupası 1. Lig mücadelesinde Türkiye Milli Takımı adına yarışacak.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Türkiye, 1. Lig’den Süper Lig’e yükselmek için organizasyonda mücadele edecek.

Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig olarak dört grupta yer alan ülkeler arasında Türkiye’de Yiğitcan Hekimoğlu 4x100 metre branşında piste çıkacak. 4x100 metre yarışları 10 Ağustos cumartesi günü yapılacak.

 

Şampiyon olan takım Süper Lig’e yükselecek

Avrupa Takımlar Kupası 1. Lig mücadelesi için Yiğitcan Hekimoğlu’nun da yer aldığı Türkiye, Norveç’e gitti.

Avrupa Atletizm Birliği’nin bu yıl statü değişikliğine giderek Süper Lig’in 12 takımının 8 takıma düşürecek olması sonrasında 1. Lig’de üç takım yerine sadece şampiyon olacak takım Süper Lig’e yükselecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından yapılan açıklamada Rusya’nın cezası nedeni ile 1. Lig’de 11 takım mücadele edecek. Tek terfinin olacak olmasına rağmen Türkiye’nin ligde Belçika, Norveç, Hollanda ve Belarus ile birlikte zirve mücadelesi yapması bekleniyor. Ligde ayrıca Macaristan, İrlanda, Litvanya, Portekiz, Romanya ve Slovakya takımları bulunuyor.

 

En fazla puan toplayan takım şampiyon olacak

Cuma günü yedi branştaki yarışmalarla başlayacak olan Sandnes’teki 1. Lig mücadelesi, Pazar günü tamamlanacak. Erkekler ve kadınlarda toplam 40 yarışma sonrasında en fazla puanı toplayan ekip, 2021’de Avrupa Takımlar Şampiyonası Süper Ligi’nde yer alma hakkını elde edecek. 11 takımlı 1. Lig’de son dört sırada yer alacak takımlar, cezası devam ettiği için otomatik olarak küme düşecek Rusya ile birlikte 2021’de 2.Lig’de mücadele verecek. Son olarak Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Bursa’da düzenlenen Türkiye Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda yarışan Yiğitcan Hekimoğlu, 200 metre branşında Türkiye ikincisi olmuştu.

Bu haber toplam 1451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.