Sıradaki durak Bulgaristan

Sıradaki durak Bulgaristan

Elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu, 20-21 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası’nda yarışacak

A+A-

Ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu, Türkiye Atletizm Milli Takımı ile Bulgaristan’ın Stara Zagora şehrinde düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası’nda yarışacak. Son dönemlerde antrenörü Celal Keleş ile katıldığı yarışlarda elde ettiği dereceler ve rekorlarla dikkat çeken Yiğitcan, Balkan Şampiyonası’nda 200 metre branşında yarışacak.

 

100 metre rekorunu kırdı, Avrupa barajını geçti

Son olarak Erzurum’da düzenlenen 4’üncü Uluslar arası Sprint ve Bayrak Kupası’nda 100 metre branşında yarışan Yiğitcan, burada elde ettiği 10.34’lük derece ile daha önce 10.38 ile Reşat Oğuz’a ait olan 100 metre KKTC rekorunu kırmıştı. Burada 200 ve 4x100 metre yarışlarında da yer alması beklenen Yiğitcan yaşadığı hafif sakatlık sonrası riske edilmeyerek esas hedef olan Avrupa Şampiyonası doğrultusunda yarıştırılmamıştı. Yiğitcan ayrıca buradaki derecesi ile Avrupa Şampiyonası barajını da geçme başarısı gösterdi.

 

Hekimoğlu: “Değerli bir rekor kırdım”

Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kral’la Akşam Sporu adlı programda Hüseyin Kıral’ın konuğu olan Yiğitcan Heimoğlu ve Celal Keleş açıklamalarda bulundu. Kırdığı 100 metre KKTC rekoru ile ilgili konuşan Yiğitcan, “20 yıllık kırılmayan çok özel ve değerli bir rekor kırdım. Reşat Oğuz’a çok teşekkür ederim. Bunu kırdığımız için çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

 

“Barajı geçmek benim için çok önemliydi”

“Avrupa barajını geçtiğimiz için de çok mutluyuz” diyerek sözlerini sürdüren Hekimoğlu, “Bununla ilgili değerlendirmeler yapıldıktan 100 metrede yarışıp yarışmayacağım netlik kazanacak. Geçtiğimiz yıl Dünya Şampiyonası’ndan sonra bu yıl barajı geçmek benim için çok önemliydi. Hala daha performansımın zirve noktasına gelmedim. Bir aya yakın bir süre var. Programlamamızı Avrupa Şampiyonası’na göre yaptık. Belki daha iyi derecelere imza atabilirim” ifadelerini kullandı.

 

“Madalya şansımız yüksek”

4x100 metre takımı ile madalya şanslarının yüksek olduğuna değinen elit atlet Yiğitcan Hekimoğlu, “Derece olarak en iyi 4’üncü dereceye sahibiz. Takımımızın durumu gayet iyi. Arkadaşlarım çok iyi dereceler elde etti. Türkiye tarihinin en iyi 4’üncü adamı olarak takıma girdim. Herkes bireysel anlamda kendini geliştirdiği için çok daha iyi olmamız gerekiyor” dedi.

 

Keleş: “100 metrede koşmak istiyoruz”

Yiğitcan’ın antrenörü Celal Keleş ise sporcusunun Avrupa Şampiyonası’nda 100 metre koşma durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Keleş, “Türkiye’de 4 sporcu 100 metre Avrupa barajını geçti, bu isimler arasında Yiğitcan da var. Ramil Guliyev’in 200 metrede Avrupa’da altın madalya hedefi var. Türkiye’nin baraj geçmiş olsa dahi 3 kotası var. Bu noktada şampiyona yaklaştıkça onun kararı verilecek. Belki Ramil sadece 200 metre koşmayı tercih edebilir bireysel anlamda. Önümüzdeki günlerde belli olacak. Biz şu anda 4x100 metrede koşacağımızı düşünüyoruz. 100 metrede de barajı geçtik ve o branşta da koşmak istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1393 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.