Şimdi neredeler: Muzzy İzzet

Şimdi neredeler: Muzzy İzzet

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leicester City’de yıldızı parlayan Babası Kıbrıslı Türk olan ve bir dönem Türkiye Milli Takımı’nda da görev yapan Mustafa (Muzzy) İzzet, TRT Spor’un düzenli olarak yayınladığı ‘Şimdi Neredeler’ bölümünde yer aldı.

A+A-

1994 yılında alt yapısından yetiştiği Chelsea'de profesyonel futbol kariyerine başlayan Muzzy İzzet, 2 yıl sonra efsaneleri arasına gireceği Leicester City'e transfer oldu.

Tilkilerde tam 8 sezon forma giyip Premier Lig'de asist krallığı unvanına da ulaşan Muzzy, 2004'te Birmingham kadrosuna katıldı. Burada da 2 yıl mücadele eden başarılı orta saha, aktif kariyerini sonlandırdı.

2000'li yıllarda Türkiye A Milli Futbol Takımı’nda da forma giyen İzzet, 2002 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncü olan kadroda da yer aldı.

mustafa-izzet.jpg

2006 yılında futbolu bıraktıktan sonra yeşil sahaların içinde kalmaya devam eden 46 yaşındaki Muzzy, şu anda İngiltere'nin Leicester şehrinde Advanced Football Development Academy (AFDA) isminde bir futbol akademisinin kurucu ortağı ve yöneticisi.

16-19 yaş aralığındaki gençlere futbol eğitimi verilen akademide Muzzy İzzet'in ortaklığını ise Leicester City'den eski takım arkadaşı Steve Walsh yapıyor.

exkzksiwgaa2mo7.jpg

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler