“Sezon sonunda şampiyonluk yaşayacağız”

“Sezon sonunda şampiyonluk yaşayacağız”

Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu kulüp gazetesine konuştu

A+A-

Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu Hakan Uluçağ, futbol yaşantısını, Mağusa Türk Gücü anılarını ve birçok konu hakkındaki görüşlerini kulüp gazetesine anlattı. Genç oyuncu, sezon sonunda şampiyonluk yaşayacaklarını ifade etti.

 

“Şampiyonluk borcumuzu sezon sonunda ödeyeceğiz”

Mağusa Türk Gücü Gazetesine samimi açıklamalarda bulunan Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu Hakan Uluçağ, Mağusa Türk Gücü camiasına ve taraftarlara olan şampiyonluk borçlarını, sezon sonunda ödeyeceklerini dile getirdi.

 

“Futbola her çocuk gibi mahalle arasında başladım”

17 Mart 1996 yılında Mağusa’da doğan Hakan Uluçağ, ilkokulu Şht Hüseyin Akil Alasya İlkokulu’nda, ortaokulu Çanakkale Ortaokulu’nda, liseyi ise Mağusa Türk Maarif Koleji’nde okudu. Şu an Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği Bölümünde öğrenim gören Hakan Uluçağ, futbola her çocuk gibi mahalle aralarında başladığını, mahallede abilerinin, büyüklerinin arkasında koşarak bu tutkuya alıştığını belirtti. Mağusa Türk Gücü camiası ile tanışmasının 14 yaşında gerçekleştiğini, o dönemde düzenlenen U-14 Çivi Ligi’nde şampiyon olduklarını da söyledi.

 

“iki yıl Kıbrıs’ın güneyinde bulunan Omonia’da futbol oynadım”

Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu Hakan Uluçağ, Mağusa Türk Gücü’nde U-14’te şampiyon olduktan sonra genç takımda antrenmanlara başladığını, 2-3 antrenmana çıktıktan sonra Kıbrıs’ın güneyindeki Omonia takımına transfer olduğunu ve iki yıl burada futbol oynadığını belirtti. Omonia’daki ilk sezonunda U-15 Ligi’nde ikinci olduklarını, bir sonraki sezon ise mücadele ettiği U-17 Ligi’nde şampiyonluk yaşadığını da belirtti.

 

“Cumartesi MTG, Pazar Omonia”

Hakan Uluçağ; “Bir kere de şöyle bir olay yaşadım. 17 yaşında A Takımda forma giymeye başlamıştım. Cumartesi günü Mağusa’da ilk maçım olan Lapta maçına çıktım. Ertesi gün ise yani Pazar günü Kıbrıs’ın güneyinde Omonia’nın U-17 Takımında AEL’e karşı mücadele ettim futbol yaşantımda bu olayı unutamam” dedi.

 

“Unutamadığım maçlar Lefke ve Binatlı maçları”

Genç oyuncu Hakan Uluçağ, kendisinin her mevkide oynayabileceğini ancak en çok verimli olduğu mevkinin serbest pozisyonda olduğunu belirtti. Uluçağ, kendisinin unutamadığı iki maç olduğunu bunlardan birinin şampiyon oldukları sezon kendi sahalarında 3-1 kazandıkları ve bir de gol attığı Lefke maçı, bir diğerini ise Mağusa’daki en kalabalık seyirci karşısında oynadığı ve kendisinde manevi değeri olduğunu söyleyen Binatlı maçı olduğunu dile getirdi.

 

“MTG camiasında bulunduğum 4-5 yıl içindeki en ciddi MTG…”

Yaklaşık 4-5 sezondur Mağusa Türk Gücü’nde forma giydiğini ve bu seneki Mağusa Türk Gücü’nün geçmiş yıllara nazaran daha ciddi bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi. Hakan Uluçağ, çalışma şekliyle ve takım içi rekabetiyle çok ciddi çalıştıklarını, aynı zamanda takımdaki arkadaşlığın, abi-kardeş ilişkisinin, sevgi ve saygının en üst seviyede olduğunu belirtti. Takımdaki abilerinin ve büyüklerinin de kendilerine yaklaşımının çok iyi olduğunu söyleyen Hakan Uluçağ, takımdaki abilerinin ve kaptanlarının kendilerine çok güvendiğini, bununda bu sezon kendi futboluna olumlu yansıdığını belirtti.

 

“MTG, MTG gibi oynarsa şampiyon olur”

Sezon hakkında ve mevcut yönetim hakkında da görüşlerini dile getiren Hakan Uluçağ, Mağusa Türk Gücü’nün Mağusa Türk Gücü gibi oynadığı zaman kesinlikle şampiyon olabileceğini, mevcut yönetimin çok heyecanlı, arzulu ve kurumsallaşma adına profesyonel adımlar attığını söyleyen Uluçağ, yönetimin çalışmalarında hiçbir zaman profesyonellikten taviz vermediğini ciddi ve özverili çalışarak kendilerine çok güzel imkanlar ve ortamlar sağladığını da belirtti.

 

“Ultra Crows’a tam anlamıyla hayranım”

Mağusa Türk Gücü Taraftar Grubu Ultra Crows hakkında da konuşan Mağusa Türk Gücü’nün genç oyuncusu,  Ultra Crows’a hayranlığının 2006 yılında başladığını, çocukken MTG’nin maçlarına gittiğini ve hayranlıkla onları izlediğini belirtti. Hakan Uluçağ, hayalinin bu ateşli taraftar önünde ter dökmek olduğunu, şu an hayalinin gerçekleştiği için çok mutlu olduğunu ifade etti. Uluçağ, taraftardan tek isteğinin kendilerini desteklemeleri ve yalnız bırakmamaları olduğunu da vurguladı.

 

“MTG’nin marka yüzü kaleci Mustafa”

Geçmiş yıllarda hayran kaldığı kişinin Kaleci Mustafa olduğunu söyleyen Hakan Uluçağ, Kaleci Mustafa’yı görme şansının olmadığını fakat duyduklarına göre tam bir Mağusa Türk Gücü efsanesi olduğunu ve Kaleci Mustafa’nın Mağusa Türk Gücü’nün marka yüzü olduğunu da söyledi.

 

“Futbolculuk olarak kaptanımız Türkkan abiyi örnek alıyorum”

Hakan Uluçağ; “Takımda futbolculuk olarak Kaptanımız Türkkan Abiyi örnek alıyorum. Sebebi ise futbola olan sevgisi, ciddiyeti, antrenmanlara eksiksiz katılımı, antrenmandan önce sahaya erken gelip antrenman bittikten sonra da kalıp ekstra çalışmasıyla tam bir futbol aşığıdır. Ve bu konuda onu çok örnek alıyorum.” dedi. Son olarak Mağusa Türk Gücü Gazetesi okuyucularına da seslenen Hakan Uluçağ, taraftarlardan kendilerini her maçta desteklemeleri, kendilerinin de yılsonunda şampiyonluğu onlara hediye edeceklerini söyleyerek sözlerini noktaladı.

 

Kaynak: Mağusa Türk Gücü Gazetesi

Bu haber toplam 1882 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.