“Sezon sonu futbol hayatımı noktalayabilirim”

“Sezon sonu futbol hayatımı noktalayabilirim”

Yenicami kaptanı Fırat Ersalan yeni sezonla ilgili açıklamalarda bulundu, sezon sonu futbolu bırakabileceğini belirtti

A+A-

Yenicami Spor Kulübü takım kaptanı Fırat Ersalan 2022 - 2023 futbol sezonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Takım olarak çok iyi bir ortamları olduğunu ve bunu sportif performansla taçlandırmak istediklerini söyleyen Ersalan, takımlarında ülke futboluna damga vuracak yetenekli gençlere sahip olduklarını belirtti. Sözleşmelerden, İslami Dayanışma Oyunlarına, dış temaslardan ülke futboluna sponsor desteğine kadar görüşlerini aktaran deneyimli oyuncu “Sezon sonunda oturup futbol hayatımdaki geleceğimi değerlendireceğim” diyerek futbolu bırakabileceğinin de sinyallerini verdi.

 

Ersalan: Çok iyi bir aile ortamımız var

“Özlediğimiz futbola geri döndük” diyen Fırat Ersalan, “Yoğun tempoda 2022-2023 futbol sezonuna hazırlanıyoruz. 9 Ağustos Salı günü Girne Pia Bella Otel’de kampımız başladı. Hava şartları haricinde şu ana kadar süreç istediğimiz gibi gidiyor” dedi.

Çok iyi bir aile ortamları olduğunu söyleyen Ersalan, “Bir önceki sezonun özellikle ikinci yarısında çok iyi bir ortam yakalayıp bunu sportif performansla taçlandırmıştık.

Geçen yıldan kalma çok iyi bir aile ortamımız var. Bunun da etkisi ile yoğun geçen antrenmanları keyif alarak verimli bir şekilde bitiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Küçük Kaymaklı’dan Boran’ı kiralık olarak transfer ettiklerini, kendini geliştirmesi için doğru yerde olduğunu aktaran Ersalan, “Takıma kısa sürede uyum sağladı. Disiplinli ve futbolu çok seviyor. Bu anlayış ve istekle bize katkı koyacağına eminim” ifadelerini kullandı.

 

“Çok çalıştık, kendimizi sürekli geliştirdik”

Geçtiğimiz yıl lige bekledikleri başlangıcı yapamadıklarını ve çok eleştiri aldıklarını söyleyen Fırat Ersalan, “Çok eleştiri almıştık. Biz yılmadık. Çok çalıştık kendimizi sürekli geliştirdik.

Sistemli ve disiplinli çalışmamızın meyvesini süreç içinde aldık. Birçok kişi için imkansız dedikleri bir yerde ligi tamamladık. Yenicami her zaman hedefi, hedefleri olan bir takım. Ama mevcut şartlarda lig dördüncülüğü bizim için bir başarıydı” dedi. Bununla da kalmadıklarını ve kupada yarı final oynama başarısı gösterdiklerini söyleyen deneyimli futbolcu, “Şimdiki hedef geçen yıl gösterdiğimiz başarının üzerine çıkmak, göze hoş gelen futbolumuzu geliştirerek sahaya yansıtıp, taraflı tarafsız herkesin takdirini toplamak” şeklinde konuştu.

firat-ersalan.jpg

“Ülke futboluna damga vuracak yetenekli gençlere sahibiz”

Kadrolarında yer alan genç futbolculara da değinen Fırat Ersalan, “Yakup, Mehmet Çavuş, Koray ve Kaan gibi ileriki yıllarda ülke futboluna damga vuracak genç yeteneklere sahibiz.

Gençlerimiz çok yetenekli ve şans verildiği zaman neler yapabileceklerini geçtiğimiz yıl gösterdiler. Bu yıl da üzerine koyarak daha da tecrübe kazanarak devam edecekler. Onların gelişimi bizi daha güçlü hale getirecek” ifadelerini kullandı.

 

“Sözleşmeler acilen hayata geçirilmeli”

Futbolcu sözleşmeleri hakkındaki görüşlerini de aktaran Fırat Ersalan, “Kulüplerimizin belirlediği astronomik bonservis bedelleri transfer dönemini kısırlaştırdı. Sözleşmelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerek. Futbolun iki dudak arasından uzaklaşmasının zamanı geldi ve geçti” dedi. 

 

“İslam Oyunlarına davet edilmeyeceğimizi biliyordum”

Son günlerde gündem olan İslami Dayanışma Oyunları ile ilgili de görüşlerini aktaran Fırat Ersalan, “Futbolun tekrardan gözden geçirilip, yatırım yapılması kaçınılmaz oldu. Yıllardır hiçbir yurt dışı, uluslararası organizasyonlarda yoktuk. İslam Oyunlarına davet edilmedik. İnanın bu beni hiç şaşırtmadı, ama çok üzdü. Aslında ülkemiz gençlerine fırsat verilse birçok spor branşında dünya ile rekabet edebilir” ifadelerini kullandı.

 

“Londra Kupası ve CONIFA vardı”

Daha önceleri dış temas açığını kapatmak için birkaç farklı yurt dışı etkinliği olduğunu ve o organzasyonlara katıldıklarını söyleyen Fırat Ersalan, “CONIFA içerik olarak her ne kadar dolu olmasa da bir hedefti bizim için. Bunun dışında Londra Kupası vardı. Buradan giden iki takım Londra Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun da dahil ettiği iki takımla maçlar yapardı. Londra Kupası’nı sadece futbol karşılaşması olarak değerlendirmemek gerekir diye düşünüyorum. Bu organizasyonda Londra’da yaşayan Kıbrıslı Türkler ile tanışıp onlarla sosyal iletişim de kuruyorduk. Futbolun tüm paydaşları bunları yaşamaktan, yaşatmaktan sevinç duyardı. Bunların ortadan kaybolması beni daha çok üzdü. Bu tip organizasyonların ülke futbolunun gelişimindeki basamaklarından bazıları oldukları düşüncesindeydim” dedi.

 

Sponsorluk anlaşmaları

Liglerin daha da kaliteli olabilmesi için sponsorların teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Fırat Ersalan, “Sponsoru güclü olan kulüblerimiz var. Ligimizin daha da kaliteli olabilmesi için sponsorları teşvik etmemiz gerek. ‘Daha fazla güçlü sponsor daha kaliteli lig’ demektir. Yetkililerin sponsorluk ile ilgili yasal çalışmalar yapıp sponsorluğu daha cazip hale getirmesi gerekir. Sponsorlar ise sadece transfer yapıp prim vermemeli. Sponsor olan firmalar kulüplerin fiziki alt yapısını da geliştirici destekler vermeli. Kulüplere kalıcı gelir getirecek çalışma ve yatırımlar yapmalılar” ifadelerini kullandı.

 

“Sezon sonunda aktif futbol hayatıma noktayı koyabilirim”

Yenicami’de sezon sonu kontratının biteceğini söyleyen Fırat Ersalan, “Yenicami’de kontratım sezon sonu bitiyor. Sezon sonunda oturup futbol hayatımdaki geleceğimi değerlendireceğim. Futbol hayatımı noktalayabilirim. Bunun bilincinde oynayarak bu yıl Yenicami ile kupa kazanmak istiyorum. Tüm çalışmalarım bu yönde olacak. Takıma verebildiğim maksimum performansı vermek istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 1138 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.