“Sesimizi duyan yok mu?”

“Sesimizi duyan yok mu?”

Lefke Avcılık ve Atıcılık Birliği Başkanı Hüseyin Şener, birçok organizasyon yapmalarına rağmen destek alamamalarından şikayetçi

A+A-

Lefke Avcılık ve Atıcılık Birliği Başkanı Hüseyin Şener, birçok organizasyon yapmalarına rağmen herhangi bir destek alamadıklarını belirterek “Sesimizi duyan yok” dedi. Birlik olarak deniz ve karada birçok faaliyet planlayarak hayata geçirdiklerini ifade eden Şener, bunlara rağmen maddi anlamada hiçbir katkı alamadıklarını söyleyerek “Kendi başımıza çırpınıyoruz” dedi.

 

Şener: Hergün farklı etkinlikler ile yılın 365 günü gençliğe hizmet etmekteyiz

Hüseyin Şener’in açıklaması şu şekilde: “Lefke Avcılık ve Atıcılık Birliği Kıbrıs’ın en eski en köklü sivil toplum örgütlerinden birisi. Birliğimiz 1960 yılında kuruldu. Kuruluş tarihinden günümüze kadar Lefke ve tüm adada sayısız etkinlik düzenledi. Ülkemizin dört bir yanında ve yurt dışında yapılan etkinliklere katıldı. Sporcularımız, yöneticilerimiz ve üyelerimiz bazen profesyonel bazen ise amatörce yarıştı. Şampiyonlar çıkarttı. Ülkede ve bölgemizde birçok sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer aldık.

Özellikle gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması için çok büyük bir misyon üstlendi.

Kıbrıs’ın en büyük ve en kapsamlı atış poligonuna sahibiz. Hergün farklı etkinlikler ile yılın 365 günü gençliğe hizmet etmekteyiz.”

6bcd752e-43b8-4e8e-a91a-23736b5fca6a.jpg

“Karadağ son dönemlerin en güzel günlerinden birini yaşadı”

“Deniz ve karada sayısız proje planlayıp hayata geçirdik. Oltacılık, zıpkın, sporting yarışmaları, okçuluk ve engelli sporcular için farklı aktiviteler yapıp tüm vatandaşlarımızın hayatına dokunuyoruz.

Her türlü maddi imkansızlığa rağmen geçlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz.

Sizlere sadece Ağustos ayında yapmış ve katıldığımız etkinliklerden bahsedecek olursam;

Hafta sonu festival havasında okçuluk yarışması düzenledik. 7’den 70’e herkes oradaydı. Karadağ Stadı son dönemlerin en güzel günlerinden birini yaşadı. Aileler, çocuklar, yaşlılar herkes oradaydı.

21 Ağustos’da Avdaş Sporting Atış Şenliği Yarışması vardı. Poligonumuzdaki kalabalık görülmeye değerdi.”

2f7590c2-df7c-45d9-93c3-3446ba4a5d66.jpg

“Engelsiz balıkçılarımız ilk kez tekneden balık avladı”

“14 Ağustos 2022 Özkan Ergel Anı Turnuvası yapıldı sporcularımızın bir kısmı oradaydı.

Aynı gün 25 takımın katılımı ile gerçekleştirilen Tekneden Olta ile Balık Avlama Yarışması vardı. Bu yarışmanın önemi çok farklı idi. Engelsiz balıkçılarımız ilk kez tekneden balık avlama yarışına katılacaktı. Bu bizim için çok farklı bir olaydı.

7 Ağustos 2022 Mustafa Omay, 7 Ağustos 2022 Skeet İskele Kupası, 1 Ağustos 2022 Bursa Skeet Yarışması. Yarışmaya katılan milli sporcumuz Salih Hafız 117/125 skor atarak Türkiye’yi temsilen Avrupa ve Dünya Şampiyonasına katılma hakkı elde etti. Aynı yarışmada genç atıcımız İbrahim Akgürcü kendi klasmanında Türkiye birincisi oldu.”

 

“Yöneticiler bizi duyuyor mu?”

“Yine ağustos ayı içerisinde KKTC Atıcılık federasyonu tarafından gerçekleştirilen birçok müsabakaya katılan sporcularımız rekorlar kırarak centilmence yarışmışlardır.

Ne yazık ki bu kadar özveri ile çalışan birliğimize maddi anlamda hiçbir katkı yok. Biz pes etmedik. Maddi imkansızlıklara rağmen gençlerimize her türlü sahip çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz.

İlgili bakanlık ve veya Spor Dairesi’nden uzun zamandır katkı almıyoruz. Kendi başımıza çırpınıyoruz.

Sesimizi duyan yok. Yöneticiler bizi duyuyor mu? Üvey evlat olduk, Üvey evlat.”

Bu haber toplam 842 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.