YDÜ farklı geçti: 85-45

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin dördüncü haftasında evinde konuk ettiği Abdullah Gül Üniversitesi’ni 40 sayı farkla 85-45 mağlup etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin dördüncü haftasında evinde konuk ettiği Abdullah Gül Üniversitesi’ni 40 sayı farkla 85-45 mağlup etti. Yakın Doğu Üniversitesi bu galibiyet ile bu sezon ligde 4‘de 4 kayıpsız devam ederken Abdullah Gül Üniversitesi ilk yenilgisini aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulübü’nden verilen bilgiye göre, İstanbul Caferağa Spor Salonu’nda oynanan maça Yakın Doğu Üniversitesi Cansu Köksal, Kayla McBride, Courtney Vandersloot, Kuanitra Hollinsvorth ve Jantel Lavender beşiyle çıktı. Maçın başından itibaren etkili olan Yakın Doğu Üniversitesi rakibine göz açtırmayarak taraftarı önünde maçtan  galibiyetle ayrılmayı başardı.

Yakın Doğu Üniversitesi ilk periyottan Abdullah Gül Üniversitesi karşısında 17 sayı farkla 31-11 üstün ayrıldı. Yakın Doğu Üniversitesi ilk yarı sonunda soyunma odasına 49-31 önde gitti. Oldukça hızlı bir maç geçiren YDÜ üçüncü periyotu da 67-41 önde kapattı. Son pertiyotta da maçın genelinde üstün oyununu sürdüren YDÜ, maçı 85-45 kazanmış oldu.

 

Zafer Kalaycıoğlu; “Bu galibiyet bizim için önemliydi”

Maç sonrası kısaca değerlendirmelerde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Baş antrenörü Zafer Kalaycıoğlu, rahat bir maç oynadıklarını söyledi.

Abdullah Gül Üniversitesini tebrik eden Baş antrenör Kalaycıoğlu, “Bizim maçı farklı kazanmamız rakibimizin güçsüz olduğu anlamına gelmiyor. Onlarda da sakatlıklar var, onlarda yorgun. Hafta içi sert bir maçtan çıktık ve evimizde Ekaterinburg karşısında yenilgi ile ayrıldık. Geçen sezon EuroCup’ta kendi evimizdeki maçlarda hiç yenilgi almamıştık. Bu yenilginin verdiği hayal kırıklığı ve yapılan uyarılar sonrası bugün sahada etkisini gösterdi. Güzel bir müsabaka oldu. İnşallah bu şekilde devam ederiz” dedi.

 

Olcay Çakır: “Takım Olarak daha fazla etkili olduk”

Küçük bir sakatlık yaşayarak sahalardan uzak kalan Olcay Çakır da maç sonrası yaptığı konuşmada, kendisi ve takım olarak bu maçın önemli olduğunu söyledi.

Küçük bir sakatlık yaşadığını belirten Olcay Çakır Turgut, “ Zorlu süreçten geçiyoruz. Benim içinde takımımız içinde bu maç önemliydi. Herkesin süre bulduğu, kendi kurallarımızdan da çıkmadan oynadığımız bir müsabakaydı. Takım olarak biz daha fazla iyi performans sergileyerek maçı kazandık” sözlerini kullandı.

 

YDÜ, önümüzdeki hafta Galatasaray deplasmanına gidecek

Yakın Doğu Üniversitesi ligin beşinci haftasında deplasmanda Galatasaray ile mücadele edecek. Karşılaşma 4 Kasım 2017 saat 14:00’de Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanacak.

BASKETBOL Haberleri

Koop yenilgisiz lider
Extend Kadınlar Ligi bu gece başlıyor
Koop farklı galip: 67-100
Haftanın açılışı Güzelyurt'ta
Gençler Birliği evinde kazandı: 88-65