Türkiye’nin konuğu Ermenistan

EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nda lider konumda bulunan Türkiye, bugün Ermenistan ile Eskişehir’de karşılaşacak

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu beşinci maçında bugün Eskişehir'de Ermenistan ile karşı karşıya gelecek.

Eskişehir Yeni Stadyumu'nda yapılacak maç 21.45'te başlayacak. Müsabaka TRT 1'den naklen yayımlanacak. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonundan hakem Daniele Orsato yönetecek. Grubun diğer maçında ise aynı gün Hırvatistan ile Letonya karşılaşacak. Mücadele 21.45'te başlayacak. D Grubu'nun bir diğer takımı Galler ise beşinci maç gününü bay geçecek.

Türkiye’de sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Umut Nayir'in yerine Halil Dervişoğlu kadroya dahil edilmişti.

Kırmızı beyazlı ekip Ermenistan karşılaşması öncesinde 9 puanla lider durumda bulunuyor. Bir maçı eksik Ermenistan 6 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Grupta iki maçı eksik olan Hırvatistan ile 4 karşılaşmayı geride bırakan Galler ise 4'er puana sahip. Son sıradaki Letonya'nın ise puanı bulunmuyor.

EURO 2024'e katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, 16-21 Kasım 2023'te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. 10 grupta ilk 2 sırayı alan takımlar EURO 2024'e katılma hakkını elde edecek.

 

D Grubu

Takımlar         O         G         B          M        A         Y          P

1.Türkiye         4          3          0          1          7          5          9

2.Ermenistan  3          2          0          1          7          5          6

3.Hırvatistan   2          1          1          0          3          1          4

4.Galler           4          1          1          2          4          7          4

5.Letonya        3          0          0          3          3          6          0

TÜRKİYE Haberleri

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turundaki rakibi belli oldu
Fenerbahçe’nin hazırlık programı belli oldu
Türkiye, özel maçta Meksika’ya yenildi
Türkiye ile ABD, hazırlık maçında karşılaşıyor
Fenerbahçe, kulübe ulaşan imza sayısını açıkladı