Seyirci kalmaya devam

Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sporda buluşmalarına yenileri eklenmeye devam ediyor

İki ülkenin U19 Kadın Futbol Milli Takımları Antalya’da Avrupa Şampiyonası B Ligi 2. Tur maçında karşılaştı. Mücadeleyi Türkiye 3-2 kazandı

 

Siyasi anlamda birbirini tanımayan iki ülke Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti’nin sporda karşılaşmalarına bir yenisi daha eklendi. Dışa açılıma hasret Kıbrıslı Türk sporcular ise bu buluşmalara yine seyirci kaldı.

Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti, futbolda bir kez daha karşı karşıya geldi. İki ülkenin U19 Kadın Milli Takımları, Avrupa Şampiyonası B Ligi 2. Tur mücadelesinde Antalya’da karşılaştı. Manavgat’ta bulunan Arslan Zeki Demirci Spor Kompleksi’nde yer alan karşılaşmayı Türkiye 3-2’lik skorla kazandı.

2022’de birçok kez karşılaştılar

Türkiye ile Kıbrıs Cumhuriyeti, 2022 yılının dördüncü ayına girilirken birçok spor branşında ya rakip oldular, ya da düzenledikleri organizasyonda birbirlerine ev sahipliği yaptılar. Ocak ayında 2024 Avrupa Hentbol Şampiyonası ilk ön eleme turunda Türkiye ile Kıbrıs eşleşirken, 19 Ocak’ta İstanbul’da, 22 Ocak’ta ise Lefkoşa’da karşılaştılar.

Şubat ayında ise Türkiye’nin ev sahibi olduğu 2022 Avrupa Muaythai Şampiyonası’na Kıbrıs Cumhuriyeti sporcuları katılarak yarıştılar.

Mart ayında ise 27. Balkan Atletizm Şampiyonası İstanbul’da düzenlenirken, Kıbrıs Cumhuriyeti sporcuları organizasyonda yarışarak madalya kazandılar.

FUTBOL Haberleri

Yılmazköy tarih yazdı
İki kulüp, dört oyuncu disipline sevk edildi
Derbide gülen Çetinkaya: 2-3
1. Lig’de nefes kesen mücadele…
Kemal Uçaner futbola veda etti