Sertoğlu düğmeye bastı

Serkan Soyalan

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, futbolun geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

            Sertoğlu 2021-2022 Sezonu’nun oynanmasının olmazsa olmazları olduğunu vurguladı.

            Hatırlanacağı üzere, Covid-19 vakalarının ülkemizde görülmesinin ardından 2019-2020 Sezonu durmuş, sonrasında da 3 buçuk aylık aranın ardından, kontrollü ve sıkıştırılmış takvimle oynanarak, tamamlanmıştı. Ardından da 2020-2021 Sezonu’nun oynanmama kararı alınmıştı.

            Çok fazla eleştiriler yapılsa ve federasyon önüne futbolcular tarafından tabut bırakılsa da, alınan bu kararın, vaka sayılarındaki artış ve can kayıplarını görünce, ne kadar doğru olduğunu bir kez daha gördük.

            Sertoğlu açıklamasında yeni sezon ile ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

            “Futbol, birçok kesimi etkileyen ve ülke ekonomisinin çarkları arasında önemli yere sahip bir sektördür. Bu bağlamda hem ülkemizin normal yaşamına dönebilmesi hem de sosyalleşebilmesi adına önümüzdeki sezonu devletimizi yönetenlerle de istişare ederek, bir şekilde planlayıp oynatmamız gerekmektedir. (…..) Bu böyle bilinmelidir ki gelecek sezon ülkemizde futbol oynanması için ne gerekiyorsa yapacağız. Devletimizi yönetenlerle görüşmelerimizin akabinde kulüp başkanlarımızla da istişare toplantısı gerçekleştirip, gelecek sezonun startını nasıl vereceğimizin çalışmalarını hızlandıracağız.”

 


 

 

            Yüksek atlamada Türkiye Şampiyonluğu bulunan sporcumuz Buse Savaşkan, yeni hedefinin 2024 Olimpiyatları olduğunu açıkladı. Bunu yazarken bile içimizi bir heyecan kaplıyor, yüzümüzde gülücük oluşuyor.

            Paris’te düzenlenecek olan 2024 Olimpiyatları’nda Buse’nin başarılarını konuşmak da nasip olacaktır bizlere. İnanıyorum, biliyorum. Güçlü bir disiplinle çalışmalarını sürdürdüğünü biliyorum Buse’nin ve ne kadar hırs dolu olduğunu da gözlemliyorum. İşte bu çalışma disiplini ve hırsı, kendini Paris’e taşıyacaktır. Oradan da Paris’te kürsüye… Hiç kuşkusuz…

            Buse’nin AA’ya verdiği röportajdan okuyoruz. Genç sporcu yüksek atlamaya, ilkokul dördüncü sınıfa giderken, öğretmeninin yönlendirmesiyle başlamış. Burada da spor altyapılarının ve erken keşfedilmenin önemi ortaya çıkıyor. Geleceğe inançla bakan ve layıkıyla mesleğini yapan bir öğretmenin yönlendirmesiyle, şimdi bir Türkiye Şampiyonu, belki de gelecekte Olimpiyat madalyası sahibi bir sporcu çıkartacağız, bu küçücük adanın yarı tarafından.

            Ayrı bir paragraf da Çilem Esenyel’e açmalıyız, ortaokul dönemlerinde, özenle ilgilenmiş ve gelişimi noktasında önemli katkılar sağlamış Buse’ye.

            Neden örnek aldığı Hırvat sporcu Blanka Vlasic gibi bir Dünya yıldızına dönüşmesin Buse…

            Ve Merve…

            Göğsümüzü kabartan ve voleybolda başarıdan başarıya koşan Merve Çelebi de, eskiden üçüncülüğün kendilerini tatmin ettiğini ancak “Neden altını alamadık?” diye üzüldüklerini vurguladı. İşte azim ve istek böyle bir şey.

            Avusturya’dan 1 altın ve 1 bronz madalya ile dönen Merve, pandemi sürecinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen ciddi bir çalışma ile performansını yakaladığını söylüyor.

             Bizleri yurt dışında başarıyla temsil eden iki sporcunun peşi sıra gelen başarılarıyla gururlandık ve heyecanlandık.

            İyi ki varsınız ve yaşadığımız tüm olumsuzluklar içinde bizlere nefes aldırıyorsunuz. Şimdi artık sıra daha nice Buse’ler, nice Merve’ler yaratmada. Bu gibi başarılı sporcular, ilerleyen yıllarda, aktif sporculuklarını bitirdikten sonra, ülkemizde tutabilmeli ve bu yaşadıkları engin deneyimleri gelecek nesillere aktarmalarını sağlamalıyız. Bunun için de şimdiden, gelecek ile ilgili uzun soluklu planlamalar yapmalıyız.