Ronaldo tarihe geçti, Portekiz kazandı: 3-2

Dünya Kupası'nın iddialı ekiplerinden Portekiz, 2022 Katar'da H Grubu'ndaki ilk maçını Gana'yı 3-2 mağlup etti. Ronaldo attığı penaltı golüyle tarihe geçti. Portekizli yıldız, 5 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk futbolcu oldu.

2022 Katar'da H Grubu'nda Portekiz ile Gana karşı karşıya geldi. ilk yarısı 0-0 sona eren karşılaşmayı Portekiz ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 kazandı.

Portekiz'e galibiyeti getiren goller Ronaldo (Penaltı), Joao Felix ve Rafael Leao'dan geldi. Gana gollerini ise bir dönem Fenerbahçe forması giyen Andre Ayew ve 89. dakikada Bukari kaydetti.

Ronaldo attığı penaltı golüyle tarihe geçti. Portekizli yıldız, 5 farklı Dünya Kupası'nda gol atan ilk futbolcu oldu.

Portekiz gruptaki ikinci maçında 28 Kasım Pazartesi günü Uruguay ile Gana ise aynı gün Güney Kore ile karşılaşacak.

İki ülke milli takımları daha önce 1 kez karşı karşıya geldi. 2014 Dünya Kupası'nda oynanan grup maçını Portekiz 2-1 kazanmıştı.

DÜNYA Haberleri

Arda Güler ve Kenan Yıldız, "Golden Boy"da finale yükseldi
Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanan ülke sayısı 28 oldu
Ronaldo servetiyle tarihe geçti
Altın Top ödülü Dembele ve Bonmati’nin
Ballon d'Or sahibini buluyor