Ocak Şeytanın bacağını kırdı

Nezihi Beyaz

Ligin ikinci devresinde, ikisini penaltıdan, birini rakibin kendi kalesine gönderdiği toptan gol atabilen T. Ocağı, toplamda sadece beş gol atabilmişti. Girne Halk Evi’ne üç gol atarak şeytanın bacağını kırdılar.

Kırdılar da, GHE dışında başka bir takıma üç gol atabilecek futbolcular yok bu takımda. Doğukan, sakatlığı atlatamamasına rağmen dün çok çalıştı. Top kazandı, Cevdet ve Ali’ye paslar verdi, ama onlar değerlendiremediler.

İlk yarıda Girne kalesine arka direğe orta yapan Mehmet Uçar’ın vuruşu doksandan ağlara takılınca, öne geçtiler. İkinci gol de biraz tesadüfü oldu. Doğukan köşe atışı kullandı, kaleci Feyyaz topu ıskalayınca, önce savunmaya çarpan top, en son İlker İnceler’e çarparak Girne ağlarına gitti. Oyuna 90 da giren Akın, Cevdet’in al da at dercesine verdiği pası filelere göndererek skoru belirledi. Yani, son gol dışında organize atakla gelen gol atma sıkıntıları devam ediyor.

T. Ocağı’nda sorun son vuruşların etkisiz olmasında. Cevdet, gol atması beklenen bir isim ama rakip ceza alanı içinde etkisiz kalıyor. Neyse ki, üçüncü golde Akın’a asist yaptı da hamamın namusunu kurtardı.

Doğukan uzaktan vuruşlarla şansını deniyor ama bu toplar ya savunmadan döndü, ya da Feyyaz’ın ellerinde noktalandı. Yine de, takımının en çalışkan ismi oldu GHE karşısında.

T. Ocağı’nın kazanımı genç futbolcular. Altyapıdan gelen ve oynamaya başlayan Can Polat, İlyas, Akın, Eren T. Berke bu takıma çok katkı sağlayacak. Özellikle GHE karşısında İlyas’ı çok beğendim. Sol bek oynamasına karşın devamlı kanattan çıkarak GHE kalesine toplar taşıdı. 

Otuzbeş puana yükselen T. Ocağı belki biraz rahatladı ama haftaya Yeşilova ile oynayacaklar. Yeşilova, GHE’nin verdiği pozisyonları onlara vermez.  

GHE futbolcuları, her zamanki gibi ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Samet dışında top kontrolü olan, adam geçebilen, rakip kaleye tehlikeli şut atabilen futbolcusu yok. Samet de, pas vermesi gereken yerde adam geçmeye çalışma ve rakip kaleye şut çekme merakından pozisyonları değerlendirme şansını azaltıyor. Çok fazla depar attığı için de erken yoruluyor. Ayden, Alpay ve Zafer Emre, hatta Mehmet Erfinike, kaleye gönderdikleri topları biraz düzgün vursalar, belki gol şansları olurdu ama beceremiyorlar bu topları çerçeveye göndermeye.

Girne Süper Lige veda maçları oynuyor ama futbolcular deneyim kazanıyorlar. Ligin ilk maçlarında iki pas bile yapamayan, nerede durması gerektiğini dahi bilmeyen futbolcular, belki maç kazanamıyorlar, hatta fark yemekten kurtulamıyorlar ama en azından rakipleri ile 90 dakika mücadele etmesini öğrendiler. Gelecek sezon açısından bu bile onlar için bir artı puan.