Ocak kalede altın buldu!

Cenker Kaya

Ligdeki hedefleri küme düşmemek olan iki ekibin mücadelesinde gülen taraf evsahibi TOL oldu.
Birebir rakiplerin mücadelesi olduğundan “altı” puan olarak nitelenen bir maç. Evsahibi ekip Türk Ocağı takımı maça daha istekli ve arzulu başladı. İlk dakikalarda sağdan Deniz’in getirip ortaladığı topta Ocak forveti Gouffi’nin yaptığı zayıf vuruşu Lefke kalecisi elinden kaçırdı. Top direğe çarpıp kucağına döndü. Aslında bu pozisyon maçın gidişatı hakkında bir sinyaldi sanki. Konuk ekip yavaş yavaş rakip alanda görülmeye başladığında ise bu kez Ocak takımının defansın arasına atılan toplarda nasıl zorlandığını ve  hata yaptığını izledik. Ancak Lefke takımı önemli  gol pozisyonu bulamadı. 11. dakikada Lefke defansı kalecisine geri pas yaptı. Kaleci topu uzaklaştırırken orta sahaya kısa düşen topu Ocak oyuncuları karşılayıp ilerideki Deniz’e topu aktarınca bu oyuncu kaleciyle karşı karşıya kaldı ve golü atarak takımını öne geçirdi. Golden sonra Ocak takımı oyun insiyatifini eline alarak daha iyi oynamaya başladı fakat bu süreç çok sürmedi.
Golün şokunu üzerinden atan Lefke takımı rakip kaleye gelmeye başladı. Bu ataklarda Ocak kalecisi de hata sinyalleri verdi ancak hata sağ bek Bayram’dan geldi. Ceza alanı içerisindeki karambolde Lefke oyuncusu Cahit Solkanat’ın Bayram’ı çalımlayarak kale alanında bekleyen Kasım’a verdiği pas sonucunda konuk ekip beraberliği yakaladığında dakikalar 25’i gösteriyordu. Bu pozisyonda Cahit’in attığı çalım değil Bayram’ın yediği çalım konuşulmalıdır bence.
Beraberlik  golü sonrası konuk ekip Lefke insiyatifi ele geçirir gibi olduysa da bu çok sürmedi. Yavaş yavaş hücum üstünlüğünü evsahibine kaptırdılar. Bu atakların birinde ilk golün sahibi Deniz’in sağdan ortasına çok iyi yükselen Gouiffe’nin yaptığı çok zayıf kafa vuruşunu günün başarısız ismi kaleci Mehmet acemice tutamayınca 40. dakikada Ocak tekrar öne geçiyordu. Devre sonuna kadar girişimler sonuçsuz kalınca devre TOL üstünlüğünde kapandı.
İkinci devre yine Lefke kalecisinin hatasıyla başladı. Yan topta topu elinden kaçırınca top Gouiffi’nin önünde kaldı. Bu oyuncu topu boş kaleye gönderemediğinde daha ikinci devrenin ilk saniyeleriydi. Lefke takımının ikinci yarıda canlanıp baskı kuracağını ve beraberliği zorlayacağını düşündük doğal olarak fakat umduğumuz olmadı. İlk yarıya göre daha kötü oynayan, topu sadece ileriye şişirerek atak geliştirmeye çalışan Lefke takımı maçı kaybetmeyi oynadığı oyunla ve özellikle kalecisinin yaptığı bireysel hatalarla mağlubiyeti hakediyordu. Ocak takımı ise ikinci yarıda yakaladığı üç önemli gol pozisyonunda gol atarak farkı ikiye çıkaramayınca maç sonuna kadar tedirgin oynadı. Yine de bu önemli maçı kazanarak rakibine göre önemli avantaj yakaladı.
Lefke oyuncuları ise bu maçı kaybetmekle ne kadar önemli bir avantajı teptiklerini ilerleyen haftalarda çok iyi hissedecekler. Çünkü dünkü maçta hiç hissederek oynamadılar.