MTG’nin uğurlu haftası ‘11’

Süper Lig’in yeni lideri Mağusa Türk Gücü, şampiyon olduğu son iki sezonda ilk liderliklerini 11. haftada aldı

AKSA Süper Lig’de 11 hafta geride kalırken Mağusa Türk Gücü haftayı lider olarak tamamladı. Yeşil sarılı ekip son oynanan 2019-20 sezonunda şampiyonluk ipini göğüslemişti. Oynanmayan sezonun ardından MTG yeniden liderliğe 11 haftanın ardından yükseldi. Bu liderlik ilginç bir rastlantıyı da ortaya çıkardı. Zira Mağusa ekibi şampiyon olduğu son iki sezonda 11’nci haftalarda ilk kez liderliğe yükselmişti.

 

Sezonun altıncı lideri

Mağusa Türk Gücü, 2021-22 sezonunda 11 hafta içerisinde liderliğe yükselen altıncı takım oldu. İlk haftayı Hamitköy, sonraki üç haftayı da Yonpaş Dumlupınar lider olarak noktalarken, iki haftalık Cihangir liderliğinin ardından zirveye Gönyeli yerleşmişti. Gönyeli’nin iki haftalık liderliğinin ardından Merit Alsancak Yeşilova mücadele ettiği Süper Lig’de ilk kez liderlik koltuğuna yükseldi ancak Alsancak ekibi burada bir hafta kalabildi. Mağusa Türk Gücü, 11. haftada üst sıralardaki rakiplerinin puan alamamasıyla birlikte Doğan Türk Birliği galibiyeti sonrasında liderliğe yükseldi.

 

2017-18 sezonundan sonra bir ilk

Süper Lig’in zirve mücadelesinde büyük çekişme yaşanırken, son olarak 2017-18 sezonunda altı farklı takım 11’nci haftanın ardından liderlik sevinci yaşamıştı.

Son olarak 2017-18 sezonunda 11 hafta sonrasında altı farklı takım (Çetinkaya, Doğan Türk Birliği, Yenicami, Gençler Birliği, Küçük Kaymaklı ve Binatlı) lider olmuştu. O sezondan sonra oynanan 2018-19 sezonunda 3 (Türk Ocağı, Yenicami, Mağusa Türk Gücü) ve 2019-20 sezonunda ise 4 farklı takım (Yenicami, Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı, Mağusa Türk Gücü) 11 haftalık dönemde liderlik koltuğunda yer aldı.

 

Son iki sezonda 11 hafta MTG liderliği aldı

Mağusa Türk Gücü’nün haftayı lider kapatmasıyla beraber ilginç bir rastlantı da yaşanmış oldu. Yeşil sarılı ekip şampiyon olduğu 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında ilk kez 11. haftaların ardından lider olmuş, o sezonlarda da mutlu sona ulaşmıştı.

FUTBOL Haberleri

İki kulüp, dört oyuncu disipline sevk edildi
Derbide gülen Çetinkaya: 2-3
1. Lig’de nefes kesen mücadele…
Kemal Uçaner futbola veda etti
Girne Halk Evi veda etti