MTG’den dört yıl sonra bir ilk

AKSA Süper Lig’de 2022-2023 sezonu Perşembe akşamı Türk Ocağı ile Mağusa Türk Gücü arasında oynanan açılış karşılaşması ile başladı.

Rakibini 3-2 mağlup eden MTG, sezona üç puanla başlamış oldu.

Yeşil sarılı ekip dört yıl sonra ilk defa ligin ilk haftasını galibiyetle kapattı. 2018-19 sezonunda konuk olduğu Merit Alsancak Yeşilova’yı 5-0 yenerek sezona galibiyetle başlayan MTG, üst üste iki sezonun açılış maçında galip gelememişti.

2019-20 sezonunda konuk ettiği Türk Ocağı’na 1-0 yenilen MTG, Covid-19 pandemisi nedeniyle oynanmayan 2020-21 sezonunun ardından 2021-22 sezonunun ilk haftasında da Yonpaş Dumlupınar’a tek golle mağlup olmuştu.

Sarı yeşilli ekip 23 Eylül 2018’de elde ettiği Yeşilova galibiyetinden 4 yıl sonra sezonun ilk maçını 3 puanla tamamlamış oldu.

FUTBOL Haberleri

Dr. Erkut Öner unutulmadı
Her şey var, kazanan yok: 1-1
Yenicami’den kritik bir galibiyet: 2-0
Lefke tek golle: 1-0
Emre’den Mormenekşe’ye hayat golü: 1-1