MTG ilk 45’te işi bitirdi

Hüseyin Kıral

Geçtiğimiz hafta konuk ettiği Binatlı karşısında arzuladığı galibiyete ulaşamayan ve sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrılan Mağusa Türk Gücü (MTG), dün Lefkoşa’da Gençlik Gücü karşısında ilk 45’te bulduğu gollerle sahadan 3-0 galibiyetle ayrılarak evine üç puanla gitti.

Niyazi Göksun’un görevden ayrılmasının ardından göreve gelen Gençlik Gücü teknik direktörü Hakan Sermaye hocanın izinli olarak Kolombiya’da bulunması nedeni ile takımı yardımcısı antrenör İbrahim Dağman hazırladı.

MTG karşısında golcü oyuncu Özgür Ongun’un sakatlığı nedeni ile takımda yer almaması gol yollarında zaten sıkıntı yaşayan Gençlik Gücü gün adına da bırakın gol atmayı, gollük pozisyon bile üretemedi.

Gençlik Gücü takımında başta yabancı oyuncular Oliver Uche ile Prince Boateng’in performansları yanında defans oyuncuları ile oyun kurma görevini üstlenen oyuncuların yetersiz kalması oynanan maçlarda kötü sonuçlar kaçınılmaz oldu.

Gençlik Gücü takımına bakıldığı zaman kalecisinde üç gol görmesine rağmen Raif Pehlivan’ın dışında skora etki edebilecek oyuncu yok gibi görünüyor. Gençlik Gücü takımının tecrübeli stoperleri Mehmet Kaygısız ile Emir Dolu’nun daha verimli olması beklenirken, onlarında forum düşüklüğü ve oyuna beklenen katkı koyamamaları, kaçınılmaz sonuçların çıkmasına neden oluyor.

Mutlak galibiyet için karşılaşmaya çıkan MTG, bunu da ilk on birde sezon başından itibaren ikinci kez Yasin – Uğur – Arif üçlüsüne yer vermesi futbol severlere göstergesi oldu. Nitekim daha maçın başından itibaren karşılamayı rakip sahada oynayarak ilk 45’te Ebi Peter’in iki Ünal Kaya’nın da bir golüyle yukarıda da belirttiğim gibi sahadan üç golle üç puanı alan taraf oldu.

MTG’de düşünülmesi gerektiren konu aslında 3-0’lık skorun ardından, ikinci 45’te ne yaptıkları. Pozisyon üretmediler desek yalan söylemiş oluruz, ancak üretilen bu pozisyonlarda gol atma becerisi gösteremedi. Gençlik Gücü karşısında çok kötü bir performans sergileyen Dinopeter’e ayak uyduran diğer arkadaşları sebep oldu.

MTG belli ki skor avantajını eline geçirdiği zaman aklını iki hafta sonra karşılaşacağı Cihangir maçına taktı. Sarı kart sınırında bulunan tüm oyuncularını kendi evinde karşılaşacağı lig sonuncusu Düzkaya karşılaşması öncesi cezalı duruma düşürerek hem kartları temizleyerek Cihangir maçına kafaların rahat çıkmasını sağladı. Ancak Ali Oraloğlu hocam herhalde hiçbir karşılaşma oynanmadan kazanılmaz ilkesini unutmadan Düzkaya maçına takımını hazırlayacak.