Mazlum Mercan toprağa verildi

Kıbrıs Türk futbolu ve milli takımın eski kalecilerinden, Lefke’nin sembol isimlerinden Mazlum Mercan (Mazlum Arap) dün toprağa verildi.

Kıbrıs Türk futbolu ve milli takımın eski kalecilerinden, Lefke’nin sembol isimlerinden Mazlum Mercan (Mazlum Arap) bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Cenazeye Mercan'ın ailesi ve çok sayıda bölge sakininin yanı sıra, Lefke Türk Spor Kulübü yöneticileri de katıldı.

Mercan için Lefke Türk Spor Kulübü'nde de bir tören düzenlendi. 

 

Lefke Türk Spor Kulübü’nde kalecilik ve kulüp başkanlığı yapmıştı

Yıllarca eğitimci ve okul müdürü, Lefke Belediyesi’nde meclis üyeliği ve Asbaşkanlık yapan, Lefke Türk Spor Kulübü’nde uzun yıllar kalecilik ve kulüp başkanlığı yapmış bir isim olan Mercan bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi görüyordu.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, 25 Nisan 2014 tarihinde Lefke ile Yenicami arasında oynanan Kıbrıs Kupası final maçında Mercan’a plaket takdim ederek ülke sporuna hizmetlerinden dolayı onurlandırmıştı.

Fotoğraf: Haldun Oktay

DİĞER Haberleri

KKTC MOK ile TMOK arasında sporda iş birliği için önemli adımlar atıldı
Turnuvada ilk beraberlik ve BRT’den ilk galibiyet
“Hedef sporu günübirlik değil gelecek kuşaklar için yeniden kurmak”
CMC’de aylık turnuvalar devam ediyor
Bankalarda çeyrek final eşleşmeleri belirlendi