Leymosun Derbisi’ne doğru

Süper Lig’in 14. haftası Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği mücadelesi ile başlayacak

Aksa Süper Lig’in 14. haftası ülke futbolunun en önemli derbilerinin başında gelen Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği derbisine sahne olacak. Uzun yıllar ebedi dost, ezeli iki rakip ‘Leymosun Derbisi’ olarak nitelendirilen ve 1974 öncesinde de Limasol’da oynanan bu derbide rakip olacak. Sonucu önceden kestirilemeyen, ligdeki konumları veya performanslarının çok da önemli olmadığı bu derbi mücadelesinde iki ekip 17 Aralık Cuma günü Mete Adanır Stadı’nda saat 18.00’de karşı karşıya gelecek.

 

İki ekip uzun zaman sonra Türk Ocağı’nın yeniden Süper Lig’e yükseldiği 2015-16 sezonundan bu yana 10 tanesi lig ve 1 tanesi kupa olmak üzere 11 karşılaşmada rakip oldu. Oynanan bu karşılaşmalarda ise tüm rakamların eşit olması dikkat çekti. Bu maçlarda her iki takım 4’er galibiyet, 3’er beraberlik ve 4’er mağlubiyet alırken 15’er gol attı.

 

Ligde son haftalarda yakaladığı çıkışla dikkat çeken Türk Ocağı’nda kaydedilen 21 golün 20 tanesini üç isim rakip filelerle buluşturdu. Takımın şu anda en golcü ismi ise attığı 8 golle yabancı futbolcu Candy Agbane. Candy’nin ardından 7 golle Remzi Betmezoğlu gelirken, deneyimli golcü Ertaç Taşkıran ise skora 5 gollük bir katkı yaptı. Ocak’ın diğer golünü ise Bilal Ceylan kaydetti.

 

Doğan Türk Birliği’nde ise sezon başından bu yana oynanan 13 karşılaşmada 8 farklı oyuncu rakip fileleri havalandırdı. Takımın en golcü oyuncusu ise 7 golle Kaan Borova konumunda. Son haftalarda attığı gollerle dikkat çeken Tansel Ekingen ise rakip fileleri 5 kez havalandırırken, Ahmet Sönmez’in 3, Halil Turan, Kenan Oshan ve Billy Michael’in 2’şer golü bulunuyor. Hamit İnandım ve Afün Girgen ise 1’er golle skora katkı yapan diğer oyuncular.

 

Türk Ocağı Süper Lig’de son mağlubiyetini dördüncü haftada alırken,  bu maçın ardından oynadığı 9 maçta yenilgi yüzü yaşamadı. Sarı siyahlı ekip özellikle eksik oyuncularının da olduğu son haftalara rağmen altı maçlık galibiyet serisiyle önemli bir seri yakalayarak üst sıralara tırmandı.

 

Derbide deplasman ekibi statüsünde bulunan Doğan Türk Birliği bu sezon hanesine yazdırdığı puanlarını büyük bir bölümünü deplasmanlarda elde etti. Zira sarı lacivertli ekip an itibarı ile hem deplasmanda yenilmeyen iki takımdan biri konumda, hem de topladığı 24 puanın 16’sını dış sahada alarak deplasmanlarda en fazla puan toplayan iki takımdan biri.


2019-20 Sezonu

8. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 1-1

23. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 2-0

 

2018-19 Sezonu

1. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 2-0

16. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 3-0

 

2017-18 Sezonu

10. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 1-3

25. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 1-4

 

2016-17 Sezonu

1. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 0-1

16. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 2-2

Kıbrıs Kupası 2. Tur: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 0-1

 

2015-16 Sezonu

3. Hafta: Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 1-1

25. Hafta: Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 1-3

FUTBOL Haberleri

BTM 2. Ligi'nde alınan sonuçlar
Birinci Lig’in ‘Z’ raporu
Gençler dostça tamamladı: 1-1
Disiplin Kurulu kararları
G.Birliği’nde genel kurul ertelendi