Basel Holding 2026 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın 5’inci ayağı olan 3.Zafer Doğan Anı Rallisi 2 günlük programla yapılacak. Basel Holding’in Şampiyona sponsorluğu ve Sami Doğan Motors’un yarış sponsorluğu yanı sıra, Değirmenlik Akıncılar Belediyesi, Basel Energy, Polaris, GenPower, GoPro, Limon fatura ödeme platformu, Near East Bank, Çağkan Yapı İskele Sistemleri, İkas Süpermarket, Aveon Sigorta, Doill, Chagla Car Care, Chagla Food&Drink, Alpet ve Seyhun Bıkmaz Şoför Okulu’nun da katkılarıyla hayata geçirilecek yarış, 8 Ağustos 2026 Cumartesi akşamı Sami Doğan Motors önünden saat 18.00’de start alacak. Startın ardından ekipler NEU Event Park’ta ikili çıkış şeklinde hazırlanan NEU Event Park Seyirci Özel Etabı’nı geçecekler. NEU Event Park SSS, 18.30’dan itibaren Drift gösterileriyle başlayacak. Ardından rallicilerin şovu 19.15’den itibaren başlayacak.
Pazar günü Ercan, Balıkesir ve Meriç etapları geçilecek
9 Ağustos 2026 Pazar günü ise Balıkesir ve Meriç bölgelerinde hazırlanan 3 etap ikişer kez geçilecek. Rallinin ikinci günü 9.8 kilometre uzunluğundaki Ercan Etabı ile başlayacak. 09.58’de başlayacak etap 11.01’de ikinci kez geçilecek. Ardından ekipler iki kez art arda 11.7 kilometre uzunluğundaki Balıkesir etabını geçecekler. İlk geçişin başlama saati 12.24 olarak belirlenirken ikinci geçiş 13.27’de başlayacak. Öğle arasında NEU Event Park’ta kurulacak servis alanına gidecek olan ekipler yaklaşık 3 saatlik aranın ardından iki kez art arda 13.99 kilometre uzunluğundaki Meriç etabını geçecekler. İlk etap 17.10’da, ikinci etap 18.13’de başlayacak. Tüm etaplar Balıkesir köprü altından ve Balıkesir zıplama bölgesinden geçecek şekilde ayarlandı ve yarışın seyirci noktaları da bu şekilde hazırlandı. Ekipler finiş görmelerinin ardından ödül töreni için Sami Doğan Motors’a dönecekler ve takribi 19.30’da ödül töreni yapılacak.
20 ekip yarışa kayıt yaptırdı
Yarışın hazırlıkları sürerken, kayıt işlemleri tamamlandı ve yarışa 5 farklı sınıfta toplam 20 ekip kayıt yaptırdı. Sınıf 2’de R5’lerin mücadelesinde 8 ekip olacak. Sınıf 1’de 6 ekip, Sınıf R’de 3 ekip, Sınıf 4’te 2 ekip ve Sınıf N’de 1 ekip mücadele edecek.