Lefke liderlik şansını tepti

Hasan Küçük

10 puanlı Doğan Türk Birliği, 13 puanda olan Lefke’yi konuk etti. Lider Cihangir’in kendi sahasında Yeşilova karşısında aldığı mağlubiyetle Lefke alacağı bir galibiyet ile liderlik koltuğuna oturabilirdi ancak Lefke 3-1 önde götürdüğü karşılaşmadan beraberlik ile ayrılınca bu fırsatı da tepmiş oldu.

Bilindik Doğan Türk Birliği defans hatalarını bu karşılaşmada da yeniden gördük. Bu yapılan defans hataları da Doğan Türk Birliği’ne pahalıya mal oldu ve ilk yarıyı 3-1 mağlubiyet ile kapatmasına neden oldu.

Lefke takımı ilk yarıda rakibinin üzerine giderek yapılan hataları iyi değerlendirdi ve istediği netice ile soyunma odasına gitti. Defansında da çok iyi organize oldu ve az hata yaparak oynadı.

İkinci yarıda Doğan Türk Birliği yaptığı değişiklikler ile oyunda dengeyi kurdu. Böylelikle sağlı sollu geliştirdiği ataklardan yararlanarak ikinci golünü buldu ve skor farkını da 1’e indirmiş oldu. 11’e 11 giden karşılaşmada Lefke’den takımı adına iki gol kaydeden ve o ana kadar Doğan Türk Birliği defansını zorlayıp hata yapmasına neden olan Hermann, ikinci sarı kart ile oyun dışına gönderilmesi ile takımını sahada geriye kalan zaman süreci içerisinde 10 kişi ile mücadele etmesine neden oldu. Doğan Türk Birliği defansı 10 kişi kalan rakibi karşısında ileriye çıkarak baskılı olmaya çalıştı baskılarını artırdı ve sonucunda Lefke defans hatasından yararlanarak üçüncü golünü de buldu karşılaşma da 3-3’lük netice ile sona erdi.

Orta hakem Utku Hamamcıoğlu’nun 90 dakika içerisinde zaman zaman oyun kontrolünü elinden kaçırdığına şahit olduk. Lefke lehine ilk yarıda vermiş olduğu penaltı kararında önce oyunu devam ettirdi sonra da dördüncü hakemi Hüseyin Özkan’ın uyarısı ile penaltı noktasını gösterdi. Bence bu pozisyon hakemin gördüğü net bir pozisyondu. Niye penaltıyı vermeyip dördüncü hakemin uyarısına uydu bir de ikinci anlamadığım nokta. Dördüncü hakem Hüseyin hoca, oyunun son dakikalarında yardımcı hakemin de önünde Bılly’e ceza alanı içerisinde yapılan harekete verilemeyen penaltı kararına da niye orta hakemine yardımcı olmayıp ortadan kayboldular? Ligin başlarında bu hatalar çoğalırsa vay başımıza geleceklere…