“Kulüpler varsa, gençlik de vardır”

Serkan Soyalan

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, katıldığı televizyon programında Futbol Federasyonu’nu Genel Kurul süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

            Futbol Federasyonu bünyesindeki kulüplerin neredeyse yüzde yüzünün uzlaşma sağladığını söyleyen Sertoğlu, bunu yıllardan beridir gerçekleştirdikleri en büyük başarı olarak nitelendirdi ve bunun Futbol Federasyonu’nun marka değerini yükselttiğini vurguladı.

            Sertoğlu, kulüplerle görüştüğünü ve “devam” için uzlaşı ve destek hissettiğini de söyleyen Sertoğlu, kulüplerin vereceği kararlarla ilgili değişimlerin de olabileceğini söyledi ve “Kimseden korkumuz veya çekincemiz yoktur. Biz burada kavgayı bitirenleriz, bu saatten sonra da kavganın, bölünmenin tarafı olmayız. Varsak da, yoksak da birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkı koyacağız. Burada çok ciddi emek ve mesai vardır. Sadece buna saygı isteriz” dedi.

            Esas olanın kulüplerin ayakta durması olduğunu da vurgulayan Sertoğlu, “Kulüpler varsa, gençlik de vardır” dedi.

            Başka adaylar da çıkacaktır, Futbol Federasyonu başkanlık görevi için. Ancak esas olan da sürecin sonunda, ülkemiz futbolunun ve sporcularımızın kazanması olmalıdır. Bu yönde de yıkıcı olmadan, yapıcı bir seçim süreci içerisine girsin federasyon ve sürecin sonunda da kazanan aday ile, bir bütün halinde devam edilsin. Çünkü futbol hepimizindir ve onun kazanması “bizim de kazanmamızdır…”

 

***

 

 

14 federasyon ile Bakan’ın uzlaşması

 

            Ülkemiz sporunda, yıllardır aynı sıkıntıları konuşup, aynı eksiklikleri konuşuyoruz. Federasyonlara talip olan başkanlardan tutun da, yöneticilere, kulüplerin idarecilerinden, sporculara kadar çok ciddi özveri gerektiren bir alandır spor. Bu da kendi ülkemize mahsus bir durumdur. Ülkenin içinden çıkmaz hali, tanınmamaşlık, dünya ile buluşamama, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiye sahip olamama, sporu yöneten siyasilerin iş bilmezliği, vb. gibi daha onlarca nedeni buradan sıralayabilirim. (Belki ayrı bir yazımızda, bu başlığı açar ve değerlendirmelerde bulunuruz.)

            İşte bu noktada, 14 spor federasyonu, Hükümet’in spor ile ilgili bakanından talepleri görüşmek üzere bizim derneğin tesisi içerisindeki modern konferans salonunda bir araya geldi. (Bu cümle içinde gizli reklam barındırır. Reklam da iyidir)

            Düzenlenen toplantıda konuşmalar yapıldı ve düşünceler aktarıldı. Bir fikir alışverişinin yapıldığı toplantının sonunda, sporun da bağlı olduğu Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile bir toplantı randevusu alınmasına karar verildi. (Yine bir parantez açayım: Gelişmiş bir ülkeden gelen ve ülke şartlarını bilmeyen yabancı birine sporun neden Ekonomi ve Enerji Bakanlığı altında yer aldığını anlatmaya dursanız, sporun “ekonomi” ve “enerji” ile ilişkisini düşünürken yaşayacağı akıl karışıklığından birkaç ay kendine gelemeyecektir. O yüzden girişmeyin!)

            Neyse ki randevu hemen alındı ve bu toplantının ardından oluşturulan heyet, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı ile görüşerek, talepleri iletti.

            3 maddelik talepler de kabul edilince, konsensüs sağlanarak, Bakan’ın ajandasına girdi.

            Nelerdi bu talepler?

            Sağlık Bakanlığı ile pandemi koşulları ile ilgili koordinasyon sağlanması, 2021 bütçeleri ve faaliyetlere onay verilmesi, Spor Dairesi ile etkin iletişim sağlanması.