Kaymaklı iyi yolda

Hüseyin Kıral

Son üç haftada oynadığı karşılaşmalarda, her maçta dört gol atarak filelere toplamda 12 gol kaydetme başarısı gösteren Küçük Kaymaklı, dün de Cihangir deplasmanında Uğur Gök’ün 3, Massa’nın da 1 golü ile yine rakip fileleri dört kez havalandırmayı başardı ve diğer maçlarda alınan sonuçlar sonunda ligin yeni lideri oldu.

Uğur Gök ilk haftadan itibaren Küçük Kaymaklı adına gollerini atmaya devam ederken bu maçta kaydettiği üç golle 12 gole ulaştı ve gol kırallğı yarışında da ilk sıraya oturdu.

Aslında ev sahibi takım Cihangir oyuna iyi başladı ve daha maçın başında yabancı oyuncusu Offor’un yakaladığı pozisyon golle sonuçlansa durum böyle mi olurdu bilmem ancak bildiğim tek şey o pozisyonun dışında başka pozisyon da yaratamadı ve oyunun 21’dakikası geride kalırken skor boardda 0-4 yazıyordu.

Dakika kırk beşte hakem Mehmet Sezener’in çaldığı bir penaltı düdüğü ile fark üçe inse de ikinci yarı bu skor değişmedi. İlk kırk beş dakikaya baktığımız zaman özellikle Cihangir takımında geçtiğimiz sezonun başarılı savunma oyuncularından olan Salih Say ile Burak Emir ilk iki haftadan sonra tanımak mümkün değil. Sanki de sahada bu ikili ilk kez yer almışlar gibi oynuyorlar.

Cihangir’in son üç haftasına baktığımız zaman Lefke’den 5, GAÜ Çetinkaya ve Merit Alsancak Yeşilova’dan 4’er gol kalesinde görürken, dün de kendi evinde Küçük Kaymaklı karşısında kalesinde 4 gol birden gördü. Dört haftada kalesinde 17 gol gören Cihangir, gelecek haftalarda kendilerine çeki düzen vermedikleri takdirde gelecek hiç de iç açısı değil. Tabii bu farkı sadece Salih Say ve Burak’a bağlamak istemiyorum. Savunmanın sağında Çağlar, solunda Mikail ve bunların önlerinde oynayan Ali Öztürk, Erol ile yabancı oyunculardan Kalifa’nın haftalardır sergiledikleri oyun sonunda sahadan maalesef farklı mağlubiyetle ayrılmak kaçınılmaz oldu. Burada bana göre en suçsuz kaleci Raif Pehlivan diye düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta Yeşilova ve dün de Küçük Kaymaklı maçında izlediğim Raif kalesinde gördüğü gollerin tümü de orta saha ve savunma oyuncularının arka arkaya bireysel olarak yaptıkları hatalar sonunda rakip oyuncu ile karşı karşıya kaldığı pozisyonlardır. Önceki hafta Kılıçali Kahraman’ın istifasının ardından Cihangir takımının başına teknik direktör olan Toygar Davulcu hafta içinde yaptığı açıklamalarda 3 – 4 haftaya ihtiyacı olduğunu, ligin kendileri için ancak ve ancak 3-4 hafta sonra başlayacağını söylemişti. Bizler de bekleyip göreceğiz.

Küçük Kaymaklı takımı ise her hafta üzerine koyarak geliyor. Sahaya yansıttığı oyun belki göze hoş gelmiyor, ancak o oyun skora yansıyor. Belki kendi kalelerinde gol de görüyorlar ancak attıkları, yediklerinden fazla olunca sorun da ortadan kalkmış oluyor. Savunma yavaş yavaş kendine gelmeye başladı. Rakibe fazla pozisyon vermeyen, orta alanda topa daha çok basan ve pas yapmaya çalışan, en önemlisi koşan mücadele eden bir yapıya büründü. Kim ne derse desin Massa da şuan itibarı ile Küçük Kaymaklı’ya tecrübesi ile katkı koymaya devam ediyor. Cihangir karşısında da Massa bir gol, bir asistle oynadı ve bugüne kadar oynadığı altı karşılaşmada 4 gol, herhalde bir 4-5 de asisti var diye düşünüyorum. Kaymaklı bir yanda son dört haftada fileleri tam 16 kez havalandırırken, diğer yanda ise Cihangir karşısında elde ettiği galibiyetle lider oldu.