Kartal yeniden liderlik koltuğunda…

Hasan Ecer

Son haftalarda aldıkları sonuçlarla ile dikkatleri üzerine çeken ve özellikle Şenol Canbulat’ın takımın başına geçmesi ile birlikte çok iyi bir çıkış yakalayan Merit Alsancak Yeşilova, şampiyonluğun en büyük adaylarından olan, ancak son haftalardaki puan kayıpları ile önemli yaralar alan Yenicami ile karşılaştı. 

Merit Alsancak Yeşilova, takım içerisindeki huzursuzlukları çözdükten sonra önemli bir yükseliş göstermeye başladı. Takım içerisindeki huzur çok önemlidir. Bunu sağlayamadığınız sürece, başarıyı yakalamanız çok zordur. Takımınız ne kadar güçlü olursa olsun, önce huzur ve dayanışma gelir. Yeşilova’nın bu süreci biraz uzun sürse de, sonunda problemlerini çözüp emin adımlarla yoluna devam etmeye başladı.

Yeşilova'nın yükseliş ne yazık ki, bugün Yenicami karşısında son buldu. Açık futbol oynamasının faturasını ağır ödedi. 6 gol yedi, ancak bu sayı iki kat olabilirdi.

Bir kere Yenicami’ye karşı savunma önlemini iyi alamazsanız farklı yenilmekten kurtulamazsınız. Yenicami’nin gol noktalarında önemli silahları var. Onlar hareketlendiler mi her takıma rahat gol atabilecek durum söz konusudur.

Dün MTG’nin berabere kalmasından sonra Yenicami, Yeşilova maçına hırslı, arzulu ve atak bir oyunu tercih ederek maça başladı. Maçın başında atılan goller, takımın rahatlamasına neden olurken, oyunun genelinde de, rahat bir oyun oynamasına neden oldu.

Yenicami bugünkü maçta tarihi bir skoru elinden kaçırdı. John ve Kenneth daha dikkatli ve bencil olmasalardı farkın açılması hiçtendi.

Zihni her zaman olduğu gibi yine sahada harikalar yarattı. Güzel oyununu da golle süslemesini bildi. Gerçekten Zihni’yi izlemek büyük bir keyif veriyor. İddia ediyorum; bu formu ile Türkiye’de her takımda rahat oynayabilecek durumdadır.

Farouk iki haftadır iyi bir form yakaladı. Nedeni çok açık. Topu ayağında fazla tutmamayı öğrendi. Kazandığı topları pas olarak çok iyi kullanmaya başladı. Oyundan çıkana kadar da çok iyi mücadele etti.

Hüseyin Sadıklar hatasız oynadı. Hakemlerle çok uğraşması dışında görevini en iyi şekilde yaptı ve takımın en iyilerindendi. İlerleyen yaşına rağmen takımda abilik yapabilecek bir noktaya gelmiştir. Sakin ve kontrollü oynadığı zaman takımına büyük katkı sağlıyor.

Beni esas hayal kırıklığına uğratan oyuncuların başında Tansel, Mehmet Altın ve Ünal geliyor. Performansları giderek düşen bu oyuncuların bir an önce eski performanslarına dönmeleri gerekir. Sahada varlıkları ile yoklukları belli değil. Hâlbuki bu oyuncuların üçü de kendilerini kanıtlamış oyuncular. Tansel sol bekte elinden geleni yapmaya çalışsa da, o yerin adamı olmadığı apaçık ortada. Bildiğimiz Tansel’den çok uzak.

Ünal adeta kart yemek için mücadele ediyor. Mehmet Altın ise oyuna küsüp beklenen mücadeleyi vermiyor. Onlara bu ikazı yapmak durumundayım. Çünkü üçü de Yenicami’nin temel taşları. Kendilerini düzeltmezlerse, bu formları ile takıma zarar vermeye başladılar. Bir an önce eski performanslarına geri dönmeleri için kendilerini düzeltmeleri gerekir. Yenicami şampiyonluk yolunda ilerlerken bu üç oyuncuya şiddetle ihtiyacı vardı. Bu sorumluluk duygusu içerisinde kendilerini bir an önce toparlamaları şarttır.

Yeşilova’ya gelince, beş haftadır aldığı galibiyetler nedeni ile özgüvenleri yüksek bir noktada oyuna başladılar. Yenicami’den çekinmediler ve açık bir futbol oynamayı tercih ettiler. Bence burada hata yaptılar. Ya Yenicami’yi iyi analiz etmediler, ya da Yenicami’nin son haftalardaki performans düşüklüğünden yararlanmak istediler. Bu yanılgı onlara pahalıya patladı.

Farklı yenilmelerine rağmen yine de takım olarak mücadeleden yılmadılar.  Özellikle Mejdi ve Vakkas mükemmel oynadılar. Bu iki genç oyuncuya hayran kaldım. Futbol zekâları ve yetenekleri çok iyi futbolcular. Sadece Mejdi'nin savunmada oynatılması, yeteneklerini ortaya koymasını engelliyor. Bu futbolcunun orta sahada oynatılması ve futbol zekâsından ve yeteneğinden azami şekilde yararlanılması gerekir. Bu tür futbolcuların savunmada oynatılması yeteneklerini göstermesini engelliyor.

Evet, Yenicami bugün kaybettiği liderliğini yeniden eline geçirdi. Ortaya koyduğu futbol tatmin ediciydi. Farklı galip gelmelerinin yanında inançlı ve hırslı oluşları taraftarını da sevindirmiştir. Son dakikalarda oyuna Mehmet Çavuş'un iyi bir kumaş olduğunu söyleyebilirim. Bence bundan sonraki değişikliklerde ilk tercih olarak kullanılabilir. Süratli, atletik ve futbolda geleceği olan bir oyuncu.

Maçın hakemlerine gelince, oyunun kaderini etkileyecek hata yapmadılar. Utku Hamamcıoğlu’ndan her zaman böyle yönetimler bekliyorum.