Karadağ’da batı derbisi

Süper Lig’in 14’üncü haftasında Lefke ile Binatlı karşı karşıya gelecek

Süper Lig’in 14’üncü haftası batı derbisine sahne olacak. Lefke ile Binatlı Karadağ’da kozlarını paylaşacak. Karşılaşma, 24 Aralık Cumartesi oynanacak.

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ligin 14’üncü haftasında karşı karşıya gelecek olan Lefke ve Binatl’nın son haftalardaki maçları büyük bir heyecanla geçiyor. Yenicami karşısında alınan 9-0’lık ağır mağlubiyetten sonra teknik direktörlük değişikliğine giden Lefke, Mehmet Solkanat’ı takımın başına getirmiş ve Solkanat yönetiminde şu ana kadar 2 maça çıkmıştı. Solkanat yönetiminde Gençler Birliği ve Dumlupınar’ı mağlup etmeyi başaran Lefke, son 2 haftada 6 puan toplayarak Binatlı maçına moralli bir şekilde çıkacak. Karşılaşmanın diğer cephesi Binatlı ise, Gökmen Davutoğlu göreve geldikten sonra 3 maçta 2 galibiyet almayı başardı. Doğan Türk Birliği ve Mağusa Türk Gücü’nü bu süreçte mağlup etmeyi başaran Güzelyurt ekibi, geçtiğimiz hafta oynadıkları Küçük Kaymaklı maçını kaybetti. Binatlı, Lefke’yi mağlup edip taraftarına Kaymaklı maçını unutturmak istiyor.

Maçları çekişmeli geçti

K-Pet Süper Lig’de yıllar sonra geçen sezon karşılaşan Lefke ile Binatlı, geçen yıl oldukça çekişmeli maçlar oynamıştı. Ligin ilk devresinde Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Binatlı 4-1 kazanmıştı. Ligin ikinci devresinde 16 Ağustos Stadı’nda oynanan mücadele ise Lefke’nin 2-0’lık üstünlüğüyle sona ermişti. İki takım, geçtiğimiz Mart ayından bu yana hazırlık maçları da olmak üzere 3’üncü kez karşı karşıya geliyor.

Solkanat: “Bu maçı kaybetmek istemiyoruz”

Lefke teknik direktörü Mehmet Solkanat bu önemli maçı YENİDÜZEN’e değerlendirerek, maçın zor geçeceğini ve karşılaşmadan mutlak galibiyet istediklerini söyledi. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten başarılı teknik adam, karşılaşmada Binatlı’ya başarılarını iletti. Binatlı’nın zor günler geçirdiğini belirten Solkanat, Binatlı’nın zor günlerden kurtulmasını temenni etti. 

Davutoğlu: “Lefke’den puan veya puanlarla dönmek istiyoruz”

Binatlı teknik patronu Gökmen Davutoğlu da maçın önemine vurgu yaparak, batının iki güzide ekibinin karşılaşacağına dikkat çekti. Zor günlerden kurtulmak istediklerinin altını çizen Davutoğlu, maçın zor geçeceğini, bu karşılaşmadan puan veya puanlarla dönmek istediklerine vurgu yaptı. Tecrübeli teknik adam, rakipleri Lefke’ye de başarılar dileyerek karşılaşmanın centilmence tamamlanmasını temenni etti.

FUTBOL Haberleri

Yılmazköy tarih yazdı
İki kulüp, dört oyuncu disipline sevk edildi
Derbide gülen Çetinkaya: 2-3
1. Lig’de nefes kesen mücadele…
Kemal Uçaner futbola veda etti