AKSA Süper Lig’de 2025-26 sezonu şampiyonu China Bazaar Gençlik Gücü oldu. Yeşil beyazlılar Kıbrıs Türk futbol tarihine geçti, 74 yıllık tarihinde ilk şampiyonluğunu elde etti ve ülke futbolunun onuncu şampiyon ünvanlı takımı oldu.
Son haftaya Cihangir ile aynı puanda giren Gençlik Gücü, ikili averajda üstün olduğu rakibine şampiyonluğu kaptırmadı. Atatürk Stadı’nda oynanan karşılaşmada Çetinkaya’yı 3-0 mağlup eden GG, şampiyonluğunu ilan etti. İlk devresi golsüz sona eren maçta Gençlik Gücü’ne galibiyeti ve şampiyonluğu getiren golleri 47 ve 56. dakikada penaltıdan Amara Fofana ve 67. dakikada oyuna sonradan dahil olan Jibril Ibrahim kaydetti.
Taraftarlardan büyük ilgi
Şampiyonluk yarışında son haftaya avantajlı giren China Bazaar Gençlik Gücü’nü taraftarları yalnız bırakmadı. Atatürk Stadı’nda kalabalık bir taraftar topluluğu Gençlik Gücü’nün tarihi şampiyonluğunun heyecanını tribünden yaşadı.
74 yıllık hasret bitti: En üst ligin 10. şampiyonu
China Bazaar Gençlik Gücü, kurulduğu 1952 yılından bu yana ilk defa ülke futbolunun en üst liginde şampiyon olma başarısı gösterdi. Yeşil beyazlılar aynı zamanda ülke futbolunun en üst liginde şampiyon olan 10’uncu takım oldu.
Altay’dan altıncı şampiyonluk
Elde edilen başarının ayrıca başka bir anlamı daha vardı. Teknik direktör Turan Altay, teknik adamlık kariyerinde altıncı kez Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Altay bu başarıyı üç ayrı Lefkoşa takımında elde etti. Çetinkaya ile 2006/07, 2011/12 ve 2012/13 sezonlarında, Yenicami ile 2013/14 ve 2014/15 sezonlarında şampiyon olan Altay, 2025/26 sezonunda da Gençlik Gücü ile altıncı Süper Lig şampiyonluğuna ulaştı.