Futbolun şakası olmaz…

Bülent Kılıçoğlu

Her iki takımın da ligde kalmak için varını yoğunu ortaya koyacağı bir müsabakada yaşananlar pozisyonlar ve de kritik anları heyecan vericiydi. İlk başta şunu demek isterim. Küçük Kaymaklı deplasmana seyircisi ile davulu ile tam teşekküllü hazır gitmiş. Kendilerine ayrılan bölümü de doldurmuşlar. Zor günlerin taraftarı buna denir. Gençler Birliği taraftarı kaybolmuş bildik simalar maçta, sayısal olarak rakiplerinden çok az kaldılar. Bu tablo sonrası maça baktığım zaman Gençler Birliği kazanma duygusunu rakibine oranla daha çok yansıtmış. Skor olarak geri düşmelerine rağmen yılmadılar hep kovaladılar.

Kadir Erol’un acemice yaptırdığı penaltı bile arkadaşlarını kafa olarak geriye düşürmedi. Pozisyon üretmeye gol aramaya devam ettiler. Kaymaklı 1-0‘ın avantajını iyi kullanamadılar, daha fazla defans güvenliğini ön plana çıkartılar. Defansta top tutmak yerine gelen topları mütemadiyen gelişi güzel taca veya ileri göndermekle hep atak yediler. Devre sonuna yakın beraberlik golünü de kalesinde gördüler. Oysaki öne geçtikten sonra sazı ele almaktır. Gençler Birliği beraberlik golünden sonra daha iyi bir ikinci yarı oynadı. Hele de Kaymaklı 10 kişi kaldıktan sonra çok baskılı oynadılar. Kaymaklı yine ilk devreye benzer kalabalık defans arkaya yaslandı. Bir puan duygusu diyebiliriz. Kontra atak hiç yok.

Rakibin ikinci golüne davetiye çıkartan oyunun sonrasında Gençler Birliği öne geçti. Öne geçtikten sonra rakibini çıkartmadan gol aradılar. Dalga dalga ataklar izledik. Yüzde yüz kaçan gol sayısı üç dört. K.Kaymaklı ikinci kez zar zor gittiği rakip kale de defansa çarpan top sonrasında beraberliği buldu.

Şaka gibi bir gol yiyen Gençler Birliği futbolcuları yerden kalkamadılar. Golün santrası olmadı. Kaymaklı iyi oynamadığı bir maçtan bir puanı cebe koydu. Gençler Birliği iyi oyununu galibiyetle perçinleyemedi. Seyirci eli başında şaka gibi diyerek sahadan ayrıldı. Futbolun şakası yoktur. Atamayanı atarlar bu maçta yine gerçek oldu. Hem de kendi kendilerine attıkları bir gol ile. Gençler Birliği dönemeci yine dönemedi. Sıkıntı da büyüdü. Kaymaklı istediğine ulaştı. Rakibini yaklaştırmadı. Maçın hakemi Ali Özer’in çaldığı düdüklerde çıkarttığı kartlarda Doğruları çok fazla olan bir müsabaka yönetti. Hakem şansızlığı yaşadı diyebilirim. Kendine çarpan bir top korner sonrasında gol.

Hakem için bundan sonrası çok daha önemliydi. Takılıp kalmadı doğru işler yaptı. Kırmızı kart ve penaltı kararında haklıydı.