“Futbol açısından tek olumsuz konu stat zeminleri”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, çekişmeli bir ilk yarı izlediklerini ancak futbol açısına tek olumsuz konunun stat zeminleri olduğunu söyledi

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, son yıllarda hem Süper Lig hem de Birinci Lig’de çekişmeli bir ilk yarı izlendiğini söyledi. Genç TV ekranlarında yayınlanan Vizyon Futbol programına konuşan Sertoğlu, ikinci yarıda futbol severleri çok keyifli maçlar beklediğini ifade etti. Sertoğlu buna rağmen bu yıl futbol açısından en olumsuz şeyin stat zeminleri olduğunu vurgularken, son haftalarda maçların kötü zeminlerde oynandığını, yeni bütçenin açılmasıyla zeminlerin bakımına süratle başlanması gerektiğini söyledi.

 

Sertoğlu: Çok çekişmeli bir ilk yarı izledik

“Ülkede bir yıl futbol oynanmaması, daha sonra hiç ara vermeden devam etmemiz bizim için güzel ve sevindirici” diyen Sertoğlu, “Herhangi bir aksaklık olmadan ilk yarımızı kupa maçları da dahil olmak üzere gayet güzel bitirdik. Herhalde son 20-25 yılın en çekişmeli, hem Süper Lig hem Birinci Lig’de çekişmenin heyecanını yaşıyoruz” dedi. Sertoğlu, heyecanın ikinci yarıda hem şampiyonluk hem de düşmeme adına çekişmeye sahne olacağını düşündüğünü aktarırken, futbol severleri çok keyifli maçların beklediğini söyledi.

 

“Belki kalite düştü ama heyecan yükseldi”

İkinci yarıya iyi hazırlanan, ara dönemde mental ve fiziksel olarak iyi hazırlık geçirecek olanların yarışı götüreceğini düşündüğünü ifade eden Sertoğlu, “Çünkü her takım her takımı yenebilecek güçte. Yabancının bire düşmesi sonrası yerli oyuncuların haftalık motivasyonlarıyla alakalı karşılaşmalar oynuyoruz. Çok keyifli oldu. Belki futbol kalitesi açısından düşüş var ama heyecan açısından müthiş bir ilk yarı seyrettik. İkinci yarı bu heyecan çok daha üst noktalara gelecek diye düşünüyorum” dedi.

 

“Futbol açısından tek olumsuz konu stat zeminleri”

“Bu yıl tek futbol açısından olumsuz konu statların zeminleri. Bu yıl çok kötü” diyen Sertoğlu, “Spor Dairesi bir yıl boyunca gerekli özeni ve bakımı bir şekilde yapamadı ve bugünlere geldik. Yeni bir yıl girdi, yeni bütçe açıldı. Yeni bütçenin açılmasıyla statların bakımına çok süratli başlamamız lazım. Çünkü bu zeminlerle bu işi zor götürürüz. Son 4-5 haftada çok kötü zeminlerde futbol oynandı. 5-6 stat haricinde diğer statların hepsinde bir deformasyon gerçekleşti” şeklinde konuştu.

 

“Herkes bulaşacak”

Covid-19 ve ülkedeki vakalarla ilgili görüşlerini aktaran KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Sağlık açısından dünyada olduğu gibi ülkemizde de herkes bu işe alıştı. 666 vaka oldu kimse tınlamadı. İnsanlarımız sokaklarda maskesiz, yeme içmeye devam ediyor. Bu da şunu getirecek; herkes bulaşacak. Uzmanları dinlediğimizde hastalık son dönemlerini yaşıyor. Bulaşan bulaşacak, bulaşmayanlar da futbol oynamaya, yaşamaya devam edecek” dedi.

 

“Test konusunu Sağlık Bakanlığı ile görüşeceğiz”

Futbolda iki haftada bir olan testlerin haftada bir olması konusu ile ilgili görüşleri sorulan Sertoğlu, “Bunlar Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin planladığı, açıkladığı kurallardır. Federasyon olarak kulüplere haftada bir yapalım diyebilirsiniz, kulüpler de bunun bedelini ödeyin derse ne yapacaksınız? Komitenin açıklayacağı normlarla ilgilidir. Premier Lig’de her gün test yapıyorlar. Bunun çareleri vardır. Bir süre sonra Sağlık Bakanlığı ile bunu görüşeceğiz. Haftada bir olması her açıdan daha iyidir. Hatta haftada iki olsun olabiliyorsa. Bunlar hep maddiyatla ilgili kısımlardır” dedi.

FUTBOL Haberleri

İki kulüp, dört oyuncu disipline sevk edildi
Derbide gülen Çetinkaya: 2-3
1. Lig’de nefes kesen mücadele…
Kemal Uçaner futbola veda etti
Girne Halk Evi veda etti