Derbide zafer Fenerbahçe'nin: 1-2

Fenerbahçe, Galatasaray’ı son anlarda bulduğu golle yıktı, rakibi karşısındaki galibiyet hasretine son verdi.

Türkiye Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında konuk ettiği Galatasaray, ezelli rakibi Fenerbahçe’yi konuk etti. Fenerbahçe, ezelli rakibi karşısında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 2-1 kazandı. Son yıllarda rakibini mağlup edemeyen sarı lacivertliler, bu seriyi de bozdu.

Nef Stadı'nda oynanan maça hızlı başlayan Galatasaray, 16. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe 31. dakikada yakaladığı kontratakta Mesut Özil'in fileleri havalandırmasıyla skora denge geldi. Mücadelenin ilk yarısı, 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıda Galatasaray, rakibine oranla daha çok pozisyona girse de önemli ataklardan yararlanamadı. Fenerbahçe’de 83. dakikada Marcel Tisserand kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Sarı lacivertliler, 90+4. dakikada Miguel Crespo'nun golüyle 2-1 öne geçti. Kalan bölümde gol sesi çıkmayınca Fenerbahçe, ezelli rakibini 2-1 mağlup etti.

Bu sonuçla Galatasaray, 13. maçta 4. kez mağlup oldu ve 21 puanda kaldı. Fenerbahçe ise 7. galibiyetini alarak 23 puana yükselerek sarı-kırmızılıların 2 puan önüne geçti.

 

Fenerbahçe uzun bir aradan sonra

Fenerbahçe, uzun zamandır mağlup rakibini, bu maçta mağlup ederek, bu seriye de son vermiş oldu. Fenerbahçe, Galatasaray’ı son olarak 2016-2017 sezonunda yine bu statta mağlup etmişti. Uzun zamandır rakibini kendi sahasında yenemeyen Galatasaray ise, bu seriyi 7 maça çıkarttı. Sarı kırmızılı ekip, sahasında Fenerbahçe’yi son olarak 2014-2015 sezonunda mağlup etmişti.

 

Fatih Terim'e kırmızı kart

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kırmızı kart gördü. Fenerbahçe'nin maçın uzatma bölümünde 2-1'lik üstünlüğü yakaladığı gol sonrasında 90+6. dakikada hakemlere itirazda bulunan Terim, kırmızı kartla saha dışına gönderildi. Terim, maçın 45+3. dakikasında da oyun alanını terk etmeyen topa müdahale ettiği için sarı kart görmüştü.

 

Fenerbahçeli oyunculardan büyük sevinç

Fenerbahçeli futbolcular, maçın bitiş düdüğüyle büyük sevinç yaşadı. Orta sahada toplanan sarı-lacivertliler, daha sonra boş deplasman tribününe giderek sevinç gösterilerinde bulundu.

 

TÜRKİYE Haberleri

Muslera’dan milli takıma veda
Süper Lig'de 34. hafta yarın başlıyor
Galatasaray'da seçim tarihi belli oldu
Galatasaray liderliğini sürdürdü
Fenerbahçe'nin “nöbetçi golcü”sü Michy Batshuayi