“Bu ödüller motivasyon kaynağı”

Serkan Soyalan

Futbol sahalarının başarılı ve sevilen isimlerindendir Kerem Eran… Konuşması, duruşu ve dürüstlüğü konusunda da apayrı bir yeri var bende. Ha bir de; türküleri sever ya, canımı alır benim…

            Hata yapmaz mı yeşil sahalarda maç yönetirken? Yapar tabii ki de, o da insana mahsus…

            İşte bu kişiliğin getirisi olarak da Yenidüzen’in geleneksel spor ödüllerinde “Yılın Hakemi” seçildi Kerem Eran.

            Gönül arzu ederdi ki pandemi olmasa da güzel bir etkinlikte, ödüllerini alsa başarılı isimler. Ancak “önce sağlık” dedik ve bu ödülleri Kanal Sim ekranlarından, Kanal Sim, Spor Yeni ve Yenidüzen dijital portallarından canlı yayınlandı.

            Ödülü açıklandıktan sonra değerlendirmelerde bulunan Kerem Hoca da bu ödüllerin, kendileri açısından bir motivasyon kaynağı olduğunu ve kendilerine oy veren tüm okuyuculara da teşekkür ettiğini söyledi.

            Daha nice başarılı sezonlar diyelim, Kerem Eran özelinde, aday gösterilen ve ödül kazanan tüm isimlere…

 


 

 

            Kuzey Kıbrıs Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı oyuncularından Baran Oğuz, Türkiye U22 Milli Takım kadrosuna seçilerek, göğsümüzü kabarttı. Başarılı sporcu şimdi mücadelesine Türkiye Milli Takımı ile devam edecek ve ay-yıldızlı forması ile 2021 Dünya ve Avrupa Şampiyonası’na hazırlanacak. Dilerim daha uzun yıllar o formayı terletir ve başarılarıyla, bizleri gururlandırır.

            Yolun açık olsun Baran…

 


 

 

            Yine tekerlekli sandalye basketbolu ile devam edelim. Ancak bu haber öyle güzel bir haber değil. Fanatizmin holiganlığa dönüştüğü cinstten bir haber.

            Güney Kıbrıs futbolunda Apollon-AEL arasındaki Limasol derbisi çekişmesini bilirsiniz. İşte futboldaki bu gerginlik tekerlekli basketbola da sıçradı ve AEL taraftarları, spor salonunda antrenman yapan Apollon Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na saldırdı.

            Saldırı birçok çevrelerce kınanırken, Apollon ders nitelikli bir açıklama yayımlayarak, saldırganları sahaya davet etti ve “Bu cesur arkadaşları, tekerlekli sandalyeye oturarak karşımıza eşit şartlarda çıkmaya davet ediyoruz” dedi.

 


 

 

            Dünya’dan 3 imza haberi ile noktalayacağız bugün köşemizi.

            Bu imzalardan biri Türkiye’den Ordu 1 Amatör Küme takımlarından Esnafspor’dan. Esnafspor’da 58 yıldır aralıksız antrenörlük yapan Aziz Tokat takımı ile yeniden sözleşme imzalayarak, 2 yıl daha takımın başında olacak.

            Kent esnafı tarafından 1963 yılında kurulan Esnafspor’da kuruluşundan bu yana antrenörlük görevini sürdüren Tokat, 83 yaşında olmasına rağmen yeşil sahalardan kopmuyor ve yeni sözleşmeye imza atıyor.

            Bu arada Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Ordu Şubesi Başkanı Turgut Kır, bu sürenin alanında bir rekor olduğunu ve Guinnes’e başvuru yaptıklarını söyledi.

            Gelelim bir diğer imzaya…

            Türkiye Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, 38 yaşındaki Kanadalı yıldızı Atiba ile 1 yıllık sözleşme daha imzalamak istiyor. Siyah beyazlı ekip ile 8’inci sezonunu geçiren Atiba, ilerlemiş yaşına rağmen, geride kalan haftalarda takımının en mücadeleci, en çok koşan ve orta sahanın yükünü çeken isim olarak da dikkat çekiyor.

            Ve Zlatan…

            İtalya Serie A Ligi ekiplerinden AC Milan, formasını giyen 39 yaşındaki İsveçli yıldız ile 2 yıllık yeni sözleşme imzalamaya hazırlanıyor. Başarılı performansıyla dikkat çeken Ibrahimovic, güçlü fiziği ile zorlu ve sert bir lig olan Serie A’da gollerine devam ediyor.

            Bu üç imzanın da ortak noktası, futbolun emektarlarının özne olması…

İşte, zamana meydan okuyan isimlerin, günümüzde aktif olarak çalışmalarına devam etmelerinin ve gelecek ile ilgili yeni imzalarının derlemesi. O yüzden, hiçbir zaman hayıflanmamalı yaş ve zaman için, yukarıdaki örnekler akla kazılmalı.

Unutulmamalıdır ki, insan hissettiği yaştadır.