Atıcılık ligi başladı

Atıcılık Federasyonu’nun ortak çalışması çerçevesinde faaliyet disiplinleri arasında yer alan Uluslararası Sporting Plak Atışları, Federasyonu’nun (FITASC) Compak Sporting disiplininde hazırlanan lig programı ülkemizde ilk kez düzenleniyor.

Lig atışları 11 Temmuz Pazar günü büyük bir katılımla İskele Avcılık Atıcılık Birliğinin bünyesinde bulunan İskele Poligonunda başladı. Plak Atışları Sporting Ligi kapsamında tüm bölgesel poligonların kullanılacağı, bu poligonların İskele, Mutluyaka, Vadili, Serdarlı, Beyarmudu, Gönyeli, Girne, Çatalköy, Doğancı ve Lefke poligonları olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Plak hedef Sporting atışları, tüm Dünyada Olimpik Trap ve Skeet branşlarının başlangıcı olarak kabul edilmekte ve bu atışlarda özellikle genç atıcı sporcu yetenek keşfi yapılarak atıcılık sporunun alt yapı çalışmalarına önemli destek olmaktadır. Lig müsabakaları toplam puan üzerinden değerlendirilerek, Lig sonunda Lig Şampiyonu Takım ve Bireysel dereceler kupa ve madalya ödülleri yanında aralarında “Tüfek” de olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirilecektir. KKTC Atıcılık Federasyonu Sporting Ligi ana sponsoru iş adamı Hüsnü FALYALI, ülkemiz atıcılık sporunun gelişmesi amacıyla, Atıcılık Federasyonu ve üye Kulüpleriyle ortak çalışmalara devam etmektedir.”

DİĞER Haberleri

Mesarya Belediyesi, Paşaköy Spor Salonu’nu yeniledi
Minik Fenerbahçelilerin unutulmaz günü
Çağıl ve Nehir Akpınar’dan gururlandıran başarı
Mürüde Erzen şampiyon
Daireler Futbol Turnuvası için geri sayım başladı