8 yıllık hasret bitti

K-Pet Birinci Lig’de Süper Lig’e direk yükselen ikinci takım Esentepe oldu.

Kaya Mehmetçik’i tek golle mağlup eden Esentepe, Girne Halk Evi’nin haftayı puansız kapaması sonrası Süper Lig vizesi aldı. Kırmızı beyazlılar 8 sezon sonra ülke futbolunun en üst ligine geri dönüş yaptı


 

K-Pet Birinci Lig’den Süper Lig’e direk yükselen ikinci takım Esentepe oldu. Kırmızı beyazlı ekip ligin 29’uncu haftasında konuk ettiği Kaya Mehmetçik’i 1-0’lık skorla mağlup etti. Esentepe’nin takipçisi Girne Halk Evi’nin Çanakkale deplasmanında 2-1 mağlup olması sonrasında kırmızı beyazlı ekip son haftaya 5 puan farkla girerek Süper Lig’e yükselmeyi garantilemiş oldu. Esentepe son olarak 2009 – 2010 sezonunda ülke futbolunun en üst liginde oynarken, Süper Lig’e 8 sezon sonra geri dönüş yapmış oldu.

 

Mehmetçik ve Görneç veda etti

K-Pet Birinci Lig’den direk düşecek olan iki takım da 29’uncu haftada netleşti. Süper Lig vizesi alan Esentepe’ye mağlup olan Kaya Mehmetçik ile konuk ettiği Dumlupınar’a 4-2 yenilen Görneç, ligin tamamlanmasına bir maç kala BTM’ye düşmüş oldu.

 

Play-off’un üç takımı netleşti

Ligin 29’uncu haftasında Süper Lig’e yükselecek son takımın belirleneceği Play-off oynaması kesinleşen 3 takım oldu. Çanakkale’ye 2-1 mağlup olan Girne Halk Evi, Görneç’i 4-2 yenen Dumlupınar ve Bostancı Bağcıl’a 2-1 yenilen Mormenekşe’nin Play-off oynaması kesinleşti. Göçmenköy ile 3-3 berabere kalan Maraş’ın yanı sıra Gönyeli’ye mağlup olan Hamitköy takımlarından bir tanesi, ligin son haftasında alacakları sonuçlara göre Play-off oynayacak son takımlar olacak.

FUTBOL Haberleri

BTM 2. Ligi'nde alınan sonuçlar
Birinci Lig’in ‘Z’ raporu
Gençler dostça tamamladı: 1-1
Disiplin Kurulu kararları
G.Birliği’nde genel kurul ertelendi