Sertoğlu’ndan destek çağrısı

Sertoğlu’ndan destek çağrısı

4-11 Haziran tarihlerinde Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenecek olan “CONIFA Euro 2017 North Cyprus” ile ilgili basın toplantısı düzenlendi

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği’nin (CONIFA) üçüncü kez düzenleyeceği Avrupa Şampiyonası, bu yıl 4-11 Haziran tarihleri arasında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF) ev sahipliğinde, Kuzey Kıbrıs’ta düzenlenecek. “CONIFA Euro 2017 North Cyprus” adı altında 8 takımın mücadele vereceği şampiyona ile ilgili olarak KTFF Ahmed Sami Topcan Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Başkan Vekilleri Ali Karavezirler ile Oktay Çocuk, Dış İlişkiler Sorumlusu ve CONIFA Gelişim Direktörü Orçun Kamalı, Temedya Direktörü Özdemir Tokel katıldı.

 

Sertoğlu: “Bir numaralı getirisi ülke tanıtımı olacak”

Basın toplantısında ilk sözü KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu aldı. Sözlerine KTFF Yönetim Kurulu üyesi Turgay Çağer’in vefat eden oğlu için başsağlığı dileyerek başlayan Sertoğlu, “Ülkemizin birçok derdi var. Ancak hepsinin başını kontrolsüzlük çekiyor” dedi. CONIFA Euro 2017’yi KTFF olarak tek başlarına yapmanın maddi ve personel gücü açısından yetmeyeceğini belirten Sertoğlu, “Yapabiliriz ama istediğimiz sonucu alamayız. Bu bağlamda desteğe ihtiyacımız var. Organizasyonun bir numaralı getirisi, ülke tanıtımı olacak” dedi.

 

“Herkesin elini taşın altına koyması lazım”

130 kadar yabancı gazetecinin Kuzey Kıbrıs’a gelerek organizasyonu takip edeceğini dile getiren Sertoğlu, “Dünyanın dört bir yanından basın mensupları gelecek. Ne kadar başarılı olursak, ülke tanıtımı da o oranda başarılı olacak. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Orçun Kamalı, organizasyonun ülkemize gelmesi için çok uğraş verdi. Ona da teşekkür ediyorum. Bir heyecan yaratmamız lazımdı, bu heyecanı bulacağımıza inandığımız için bu işe girdik. Bize destek vermek isteyenlere kapımız açıktır” ifadelerini kullandı.

 

Milli takım Canova’ya emanet

CONIFA yöneticilerinin bugün adaya geleceğini, özerk ülkelerin futbol takımları ile kulüp bazında neler yapılabileceğini de konuşacaklarını belirten Sertoğlu, “Takımsal bazda neler yapabiliriz? Nasıl işbirliği gerçekleştirebiliriz, bunları konuşacağız” dedi. Milli takım teknik direktörü konusunda Fırat Canova ile el sıkıştıklarını belirten Sertoğlu, Canova’nın ekibini oluşturacağını belirtti. Sertoğlu, şampiyonanın kura çekiminin Cumartesi günü yapılacağını, Pazartesi gününden itibaren ciddi bir tempoya gireceklerini sözlerine ekledi.

 

“Futbol Tutkusu Dünyanın Tüm Renklerini Kuzey Kıbrıs’ta Buluşturuyor”

CONIFA Euro 2017 ile ilgili olarak Özdemir Tokel bir sunum gerçekleştirdi. Ülke tanıtımı açısından çok kıymetli bir organizasyonun gerçekleşeceğini belirten Tokel, “Futbol Tutkusu Dünyanın Tüm Renklerini Kuzey Kıbrıs’ta Buluşturuyor” sloganı ile yapılacak olan şampiyonanın tasarlanan logosu hakkında da bilgi verdi. Organizasyona katılacak olan takımlar hakkında detaylı bilgiler veren Tokel, ülkemizin yanı sıra Abazya, Nice Kantonu (County of Nice), Man Adası (Isle of Man), Padanya (Padania), Sekelistan (Szekely Land), Karpatalya ve Sampi (Laponya) takımlarının şampiyonada mücadele edeceğini kaydetti.

 

Kamalı: “Bu ikinci Avrupa Şampiyonası olacak”

KTFF Dış İlişkiler Sorumlusu ve CONIFA Gelişim Direktörü Orçun Kamalı, CONIFA hakkında bilgiler verdi. CONIFA’nın 7 Haziran 2013’te, NF-Board dağılınca bazı ülkeler tarafından kurulduğunu ve 2 Dünya Kupası ile 1 Avrupa Şampiyonası düzenlediğini dile getirdi. Kuzey Kıbrıs’ta yapılacak olan şampiyonanın 2’nci Avrupa Şampiyonası olacağını söyleyen Kamalı, CONIFA’nın kâr gütmeyen resmi bir organizasyon olduğunu, sporda ayrımcılık görmüş ülkelerin yer aldığını, gün geçtikçe ülke sayısının arttığını ve 5 kıtaya yayılmış bir organizasyon olduğunu söyledi. Ocak’ta yapılan genel kurulda bu organizasyonu aldıklarını söyleyen Kamalı, 22 takım içerisinde yedekleri ile birlikte yapılan seçimle takımların belirlendiğini, en iyi şekilde organize etmek istediklerini kaydetti.

 

Kura çekimi Cumartesi günü

4-11 Haziran tarihlerin arasında yapılacak olan organizasyonun ilk gününde açılış seremonisinin yapılması planlanıyor. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, organizasyonu yapabilmek için 2 milyon Türk Lirası gibi bir rakama ihtiyaç olduğunu belirtirken, organizasyonun kusursuz geçebilmesi için komitelerin kurulduğunu söyledi. Sertoğlu, en çekindiği konunun canlı yayın konusu olacağını belirten Sertoğlu, bu yayınların da üst düzey olması konusunda çalışmaların yapıldığını aktardı. Kura çekiminin Cumartesi günü Acapulco Otel’de yer alacağı şampiyonanın maçlarının Atatürk, Mete Adanır Stadı ve Güzelyurt’un yanı sıra ışıklandırma çalışmalarında sona gelinen Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanması bekleniyor.

Bu haber toplam 2104 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.