"Seçimin yasal ölçülerde ilerlemesi için başvurduk"

"Seçimin yasal ölçülerde ilerlemesi için başvurduk"

KTFF Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesi Hasan Sertoğlu'nun adaylık başvurusu yasal olmadığına gerekçesi ile Yüksek İdare Mahkemesi'ne taşıyan Tekin Birinci'nin yönetim kurulunda yer alan Avukat Serkan Mesutoğlu, başvuru nedenlerini açıkladı

A+A-

Başkan adayı Tekin Birinci’nin yönetiminde bulunan Avukat Serkan Mesutoğlu, YİM’e yapılan başvuru ile ilgili SporYeni’ye konuştu.

2015 yılına KTFF’de yapılan tüzük değişikliği ile birlikte yeni bir kuralın getirildiğini belirten Av. Serkan Mesutoğlu, “Kural bir kişinin başkanlık görevini en fazla üç dönem ve 12 yıl yapacağı şeklindedir. Hasan Sertoğlu, 2015 yılında değişiklik yapıldığında genel kurula yaptığı beyanatlarda bu geçen kuralın kendisini de kapsayacağını belirtmiştir. Kendisi üç dönem yaptığına göre dördüncü bir dönemi yapamaz demektir. Şu anda 10 buçuk yıldır görev yapmıştır. Bir buçuk yıl için de seçilme diye bir şey yoktur. Dolayısı ile Hasan Sertoğlu’nun başkan adayı olarak ilan edilmesi tüzüğe aykırıdır” dedi.

 

Bunun kendi düşünceleri olduğunu belirten Serkan Mesutoğlu, Tekin Birinci’nin de aday olduğu için seçimin yasal ölçüler çerçevesinde ilerlemesini istediklerini, bundan dolayı da konuyu Yüksek İdare Mahkemesi’ne taşıdıklarını ifade etti.

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler