Sarı Lacivert Çadır Kent hayata geçti

Sarı Lacivert Çadır Kent hayata geçti

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat’ta meydana gelen ve Türkiye’de 10 ili etkileyen deprem nedeniyle KKTC Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği (KKTCFBİDER) depremin yaralarını sarabilmek için yardımlara devam ediyor.

A+A-

Sarı Lacivert Derneği’nin organize ettiği ve KKTC Fenerbahçeli İş İnsanları Derneğinin de katkı sapladığı 200 çadırdan oluşan çadır kent, Hatay Dörtyol'da depremzedelere hizmet vermeye başladı.

 

Sarı Lacivert Derneği ve KKTC Fenerbahçeli İş İnsanları derneği öncülüğünde, Hatay Dörtyol Belediyesi ve Kaymakamlığı organizasyonluğunda Hatay Dörtyol’da kurulacağını duyurulan  Fenerbahçe Sarı Lacivert Çadır Kent’in kurulumu tamamlanırken, ihtiyaç sahibi depremzede vatandaşların kullanımına açıldı.

fb5ca2f1-38f3-4e1d-acc0-524e00c55e25.jpg

Bir hafta süren hummalı bir çalışma sonucu kurulan ve 200 çadırdan oluşan çadır kent, yaklaşık 1000 depremzede vatandaşın barınma sorununa geçici çözüm olacak. Seyyar banyo ve tuvaletlerin yanı sıra, çadır içlerinde temel yaşam ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde (yatak, battaniye, soba, nevresim takımları, masa sandalye, hijyen setleri vs.)  donatılan çadır kentte ayrıca çocukların psikososyal destek alabilecekleri ve hoşça vakit geçirebileceği, içinde oyun alanı ve Fenerbahçe Dostluk Kütüphanesi olan bir anaokulu da bulunuyor. Dernek üyeleri ve bağışta bulunan Fenerbahçeli yardımseverlerin bağışları ve  desteğiyle hayata geçen bu projenin gerçekleşme aşamasında tüm yerel yönetimlerin, AFAD ekiplerinin, emniyet ve jandarma teşkilatının, bölgedeki vatandaşların desteği ile tamamlanarak hizmete giren çadır kent, kısa bir süre içerisinde depremzedelere hizmet vermeye başlayarak tüm kesimlerden takdir toplamayı başardı.

ece32a35-3240-4d93-bb36-85084827a73d.jpg

KKTC FBİDER Derneği de tüm süreç boyunca dernek başkanı Duygu Komsuoğlu ve Genel Sekreter Burçin Aliusta da bir haftalık sürede çadır kentin kurulumunda maddi manevi katkıda bulunarak büyük emek sarf etti.

Dernek tarafından yapılan açıklamada “Deprem bölgesinde zor şartlar altında yaşamlarını devam ettiren tüm depremzedelere bir kez daha geçmiş olsun diyor, depremin yaralarını birlikte sarmaya devam edeceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 1442 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.