Şampiyonluk UKÜ’nün

Şampiyonluk UKÜ’nün

Uzun yıllar Hentbol Erkekler Süper Lig’e şampiyonluklarla damga vuran China Bazaar Gençlik Gücü’ne final serisinde üstünlük kuran Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 2023-24 sezonunda şampiyon oldu

A+A-

Hentbol Kadınlar Süper Lig’de Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nin (UKÜ) şampiyonluğundan sonra, erkeklerde de şampiyon pazartesi belli oldu. Erkekler Süper Lig final serisinde üçüncü karşılaşmada müthiş bir mücadelenin ardından UKÜ, 7 metre atışlarından rakibi Gençlik Gücü’nü mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti. Son yıllarda lige ve kupalara şampiyonlukları ile damga vuran Gençlik Gücü’nü mağlup eden UKÜ böylelikle 2023-2024 sezonunu şampiyonlukla noktalamış oldu.

19218b90-72b1-4a6f-9503-e3ef8e937bb9-001.jpg

Nefes kesen mücadele

İlk iki maç sonunda 1-1 eşitlik bulunan final serisi üçüncü maçında pazartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda China Bazaar Gençlik Gücü ile UKÜ takımları karşı karşıya geldi. İlk devresi 16-14 UKÜ üstünlüğü ile tamamlanan mücadelede normal süre 27-27 eşitlikle tamamlandı. Uzatma bölümünde yine müthiş çekişmeye sahne olan final mücadelesinde uzatma bölümü de 32-32 eşitlikle tamamlanınca 7 metre atışlarına geçildi. 7 metre atışlarında rakibine üstünlük kuran UKÜ karşılaşmayı 35-34 kazanarak şampiyonluğunu ilan etti. Bu sonuçla birlikte uzun zamandır lige adeta ambargo koyan Gençlik Gücü aldığı sonuçla birlikte sezonu ikinci tamamlamış oldu.

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.