Şampiyonluk düğümü çözülüyor

Şampiyonluk düğümü çözülüyor

Türkiye Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bugün çözülecek. 42 haftalık maratonun son haftasına Beşiktaş ve Galatasaray aynı puanla giriyor. Üçüncü sıradaki Fenerbahçe ise rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

A+A-

Türkiye Süper Lig'in en uzun sezonunda şampiyon bugün belli olacak. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe 42 haftalık maratonu zirvede tamamlamak için son 90 dakikaya çıkıyor.

Son hafta maçları öncesinde Beşiktaş ve Galatasaray'ın 81, Fenerbahçe'nin ise 79 puanı bulunuyor.

 

Beşiktaş, Göztepe deplasmanında... 

Türkiye Süper Lig'in 42. ve son haftasına averajla lider giren Beşiktaş, bugün İzmir'de şampiyonluk için sahaya çıkacak. Siyah-beyazlı takım, Göztepe'yi yenip Galatasaray'ın farklı skorla galip gelmemesini bekleyecek.Beşiktaş-Göztepe mücadelesini deneyimli hakem Fırat Aydunus yönetecek.

 

Galatasaray'ın konuğu Malatya...

Ligde son maçlar öncesi zirveye ortak olan Galatasaray, Süper Lig'in 42. ve son haftasında bugün şampiyonluk için sahasında Helenex Yeni Malatyaspor ile karşılaşacak.Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki ikili averajda eşitlik bulunurken, +2 genel averaj farkıyla siyah-beyazlılar liderlik koltuğunda oturuyor. Şampiyonluk hesapları yapan sarı-kırmızılı ekibe, sadece maçını kazanması yetmiyor. Türk Telekom Stadı'nda oynanacak mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek.

 

Fenerbahçe Karseri'de tamamlıyor...

Fenerbahçe, Süper Lig'in 42. ve son haftasında bugün Hes Kablo Kayserispor'a konuk olacak. Şampiyonluk şansı bulunan sarı-lacivertli ekibin kulağı İzmir ve İstanbul'da olacak. Beşiktaş ve Galatasaray'ın kaybetmesi, sarı lacivertlilerin de rakibini mağlup etmesi durumunda Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşan taraf olacak. Mücadelede Halil Umut Meler düdük çalacak.

 

İşte tüm ihtimaller

Lig tarihinde 4. kez son haftaya üç takım birden şampiyonluk iddiasıyla girerken, bu 4 seferde de lider takım avantajını yitirmedi.

Süper Lig'de 3 puanlı sistemin uygulandığı 1987-1988 sezonundan bu yana şampiyon 12. kez son haftada netleşecek. Bu süreçte takımlar arasında sadece iki kez son hafta zirve el değiştirdi.

Son haftaya Beşiktaş ile Galatasaray'ın puan puana girmesi ve iki ekibin  ikili averajlarının eşit olması sebebiyle, şampiyon genel averajla da belirlenebilir. Ligin geride kalan 62 sezonunda şampiyonlar 4 kez gol averajıyla belli oldu.

Öte yandan 3 takım da sezonu aynı puanda tamamlarsa, 3 takımın kendi aralarındaki maçlara bakılacak. Bu olasılıkta da lider Beşiktaş avantajlı konumda bulunuyor.

Beşiktaş, şampiyonluk için Göztepe deplasmanından alınacak 3 puanının yanı sıra, Galatasaray - Helenex Yeni Malatyaspor maçının sonucuna da bakacak. Siyah-beyazlılar, genel averajda sarı-kırmızılılardan 2 gol avantajlı durumda ve şampiyonluk kupası için bu avantajını koruması gerekecek. Beşiktaş'ın Göztepe'den 1 puan alması halinde, siyah-beyazlılar, Galatasaray'ın puan kaybetmesini bekleyecek. Mücadelede 3 puana ulaşan taraf Göztepe olması halinde ise Beşiktaş şampiyonluk için hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin kaybetmesini bekleyecek.

Galatasaray ise Yeni Malatyaspor'u yenmesi durumunda Beşiktaş maçının sonucuna bakacak. Beşiktaş'ın puan kaybetmesi ya da sarı-kırmızılıların Beşiktaş ile arasındaki 2 gollük averaj farkını kapatması, kupayı Galatasaray'a getirecek. Sarı-kırmızılılar, Helenex Yeni Malatyaspor ile berabere kalması durumunda ise Beşiktaş'ın Göztepe'ye mağlup olmasını bekleyecek.

Fenerbahçe ise şampiyonluk için Hes Kablo Kayserispor'u yenmek zorunda. Bunun yanında sarı-lacivertliler, yarıştaki diğer iki rakibinin de mücadelelerini kaybetmelerini bekleyecek.

Bu haber toplam 774 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.