Şampiyonanın ‘En’leri

Şampiyonanın ‘En’leri

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) İngiltere ile İtalya arasında oynanan final karşılaşması ile tamamlandı.

A+A-

Normal süresi 1-1 eşitlikle sona eren karşılaşmayı penaltı atışlarındaki 3-2’lik üstünlüğü İtalya kazandı. Böylelikle 11 Haziran’da başlayan 16’ncı şampiyona tamamlanmış oldu. Şampiyonanın sona ermesi ile birlikte ‘En’ler de netlik kazandı.

                                                       

Turnuvanın oyuncusu Donnarumma

EURO 2020’de turnuvanın oyuncusu, şampiyon İtalya’dan çıktı. Gösterdiği performansla İtalyan kaleci Gianluigi Donnarumma, UEFA teknik gözlemcileri tarafından bu ödüle layık görüldü. 22 yaşındaki kaleci turnuvada 719 dakika forma giyerek en fazla süre alan oyuncu olmasının yanı sıra grup maçlarında da kalesini gole kapadı. Bir maçta yerini yedek kaleci Sirigu’ya bırakan Donnarumma, tüm maçlarda görev yaparken final maçında seri penaltı atışlarında da kupanın kazanılmasında önemli rol oynadı.

donnarumma.jpg

Turnuvanın genç oyuncusu Pedri

İspanya adına şampiyonada görev yapan Barcelona futbolcusu Pedri ise UEFA teknik gözlemcileri tarafından turnuvanın genç oyuncusu ödülüne layık görüldü. Henüz 18 yaşında turnuvada 4 maçta görev yapan Pedri, yüksek pas yüzdesi ve kat ettiği mesafe ile dikkatleri üzerine çekmişti.

pedri.jpg

Gol kralı Ronaldo

Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, takımı ile turnuvaya erken veda etse de gol krallığı unvanını elde etti. Kaydettiği 5 golle ilk sırada yer alan Ronaldo için organizasyonun farklı anlamları da vardı. EURO 2020'de attığı 5 golle turnuva kariyerindeki gol sayısını 14'e çıkaran Portekizli, Michael Platini'yi geride bırakarak turnuva tarihinin en golcü oyuncusu oldu.

36 yaşındaki forvet, Portekiz ile 109 gole ulaşarak İranlı Ali Daei'nin erişilmesi güç milli takım rekoruna da ortak oldu. Turnuvanın asist kralı ise 4 asistle İsviçre’den Zuber oldu.

ronaldo-003.jpg

51 maçta 142 gol

EURO 2020’de bir aylık süre içerisinde toplamda 51 maç oynandı. Bu maçlarda takımlar 142 gol atarken, maç başına gol ortalaması 2,79 oldu. İstatistiklere göre 32 dakikada bir gol ortalaması yakalandı. En fazla gol 46 ile 60’ıncı dakikalar arasında atıldı. 142 golün 30’u maçların bu bölümlerinde filelerle buluştu.

Bu haber toplam 857 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.