Şampiyon unvanlı üç teknik adam

Şampiyon unvanlı üç teknik adam

AKSA Süper Lig’de yeni sezon öncesi 16 takımın teknik adamları arasında 3 kişi şampiyonluk sevinci yaşadı

A+A-

AKSA Süper Lig’de 2021-22 futbol sezonu Perşembe günü başlıyor. Doğan Türk Birliği ile Cihangir, saat 19.00’da Mete Adanır Stadı’nda başlayacak maçta karşı karşıya gelerek ligde sezonun ilk maçını oynayacak. Bu müsabaka öncesi ligde yer alan 16 takımın teknik adamlarına bakıldığında, ülke futbolunun en üst liginde şampiyonluk yaşayan üç teknik adam mevcut.

 

Oraloğlu üç kez mutlu sona ulaştı

AKSA Süper Lig’de yer alan 16 takım içerisinde ülke futbolunun en üst liginde şampiyonluk yaşayan üç teknik adam var.

Bu isimler içerisinde en fazla şampiyonluk yaşayan kişi, Mağusa Türk Gücü teknik direktörü Ali Oraloğlu. Genç teknik adam 2015-16 sezonunda ilk şampiyonluk sevincini MTG ile yaşarken, 2018-19 ve 2019-20 sezonlarında da mutlu sona ulaşarak toplamda üç şampiyonluk başarısı elde etti.

 

Devecioğlu’ndan çifte şampiyonluk

Bu sezon Yonpaş Dumlupınar ile Süper Lig’de görev yapacak olan Sedat Devecioğlu ise ülke futbolunun en üst liginde iki kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Devecioğlu, Yenicami’de görev yaptığı dönemde 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında Süper Lig şampiyonluğu elde etti.

 

Caner Oshan’dan tek şampiyonluk

Süper Lig’in en tecrübeli teknik adamlarından biri olan Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan ise bir şampiyonluk yaşadı. Uzun yıllardır Girne ekibini çalıştıran Oshan, 2009-2010 sezonunda üçlü averaj neticesinde Doğan Türk Birliği ile şampiyonluk mutluluğu yaşamıştı.

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.