Salonların açılmasını isteyecekler

Salonların açılmasını isteyecekler

Ocak ayı sonundan bu yana kapalı olan spor salonlarının yeniden açılması için vücut geliştirme camiası eylem yapacak

A+A-

Dünyada ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 salgını çerçevesinde alınan önlemlerden biri olan ve kapatılan spor salonlarının açılım başlamasına rağmen ne zaman açılacağı belirsizliğini korurken, sporcular ve salon sahipleri büyük sıkıntılar yaşıyor. Halter ve Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Ali Dahlameroğlu yaptığı açıklamada geçtiğimiz hafta salonların yeniden açılabilmesi için kendilerini pazartesi günü protokol imzalamaya çağrılacaklarının belirtilmesine rağmen herhangi bir iletişimin kurulmadığını belirtti. Dahlamerolu bundan dolayı daha önce aldıkları eylem kararını hayata Çarşamba günü hayata geçireceklerini ifade etti.

 

Dahlameroğlu: Pazartesi çağrılacaktık

Federasyon Başkanı Dahlameroğlu, Sağlık Bakanı Ünal Üstel ile geçtiğimiz hafta yaptıkları görüşmede spor salonlarının yeniden açılabilmesi için kriterler içeren, taahhütname niteliğinde bir protokolün imzalanması için pazartesi günü çağrılacaklarının belirtildiğini ancak herhangi bir çağrının olmadığını ifade etti.

Bakanlık müdürü ve özel kalem müdürü ile görüşerek konuyu hatırlatmalarına rağmen geri dönüş olmadığını aktaran Dahlameroğlu, “27 Ocak tarihinden itibaren kapandık. İlk kapanma döneminde daha devlet karar almadan federasyon olarak çağır yapıp kapanmıştık. Daha sonra eylem yapana kadar açılamadık. Sporun ne olduğunu, sağlık için ne demek olduğunu defalarca anlattık. Kendi kriterlerimizi hazırlayıp verdik. Sonra bu kriterleri uyguladık ve denetledik. Bir süre önce yayınlanan bulaş istatistiklerinde sondan üçüncü sırada olmamıza rağmen dönüş olmadı” açıklamasını yaptı.

 

“Salonların bulaşın merkezi gibi gösterilmesi çok üzücü”

Yaklaşık bir ay önce spordan sorumlu Bakan Erhan Arıklı’yı ziyaret ederek durumu anlattıklarını, Arıklı’nın çözüm için çaba sarf edeceğini belirterek kendilerinden istenen dilekçeyi hazırlayıp verdiklerini aktaran Ali Dahlameroğlu, “Sağolsun Hüseyin Amcaoğlu çok yardımcı oldu. Müsteşar ile toplantı organize etti, durumu anlattık. İnceleyip döneceğiz dendi. Başbakan ile görüştük, yetki kurulda dedi. Bu süreçte açılışlar durmadı. Eleştirmiyorum ama birçok sektör açıldı. Sadece gece kulüpleri, diskolar ve casinolar seviyesindeyiz. Bu sektörleri de küçümsemiyorum, ama salonların bulaşın merkezi gibi gösterilmesi çok üzücü” ifadelerini kullandı.

 

“Herhangi bir geri dönüş olmadı”

“Bağışıklığı güçlü insan, virüse karşı daha dayanıklıdır” diyerek sözlerini sürdüren Dahlameroğlu, Sağlık Bakanı Ünal Üstel’i ziyaret ettiklerini, salonların listesinin istendiğini, kriterler belirlenip taahhütname içeren protokolün pazartesi imzalanacağının kendilerine iletildiğini ancak pazartesi günü herhangi bir geri dönüş olmadığını belirtti.

 

“Salon sahipleri batmış durumda”

Salonların zor durumda olduğunu, personel ve kira gibi giderleri ödeyebilmek için işletmecilerin kredi çektiğini dile getiren Dahlameroğlu, “Salon sahipleri batmış durumda. Açık olmayan salonun elektriğini ödüyorlar. Gelir yok, gider çok. Bunu izah ediyoruz ama anlatamıyoruz bir şekilde. Madem açılış yapmıyoruz, açılmama nedenini anlatınız dedik. Tamamen bir kaos var özellikle sporda. Sporu kalkındırmaya çalışırken, en önce de sporu yerin dibine sokuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Eylem Çarşamba günü Sağlık Bakanlığı önünde

Şu anda Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarına online olarak hazırlanan çocukların olduğunu, yetişkinlerin de salonların kapalı olmasından dolayı yeterli şartlarda çalışamadığını aktaran Federasyon Başkanı Ali Dahlameroğlu, Çarşamba günü Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu’nun toplantı yapacağı esnada Sağlık Bakanlığı önünde daha önce aldıkları eylem kararını yürürlüğe koyacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 2308 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.