Sahne Yiğitcan’ın

Sahne Yiğitcan’ın

16’ncı Dünya Atletizm Şampiyonası’nda bugün ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu piste çıkacak.

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

16’ncı Dünya Atletizm Şampiyonası’nda bugün ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu piste çıkacak. Londra’nın ev sahipliğinde 4 Ağustos’ta başlayan ve bugün 9’uncu gün yarışlarının koşulacağı Dünya Şampiyonası’nda Yiğitcan Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile iki seri halinde koşulacak eleme yarışlarında final vizesi alabilmek için mücadele edecek.

 

İlk adam olarak koşacak

Türkiye 4x100 metre bayrak takımı ile Londra’da hazırlıklarını tamamlayan Yiğitcan, bugün takımının ilk adamı olarak piste çıkacak. Ülkemiz yerel saati ile 12.55’te koşulacak olan elemelerde iki seri halinde gerçekleştirilecek. Serilerinin en hızlı 3’er takımının yanı sıra geriye kalan ekipler arasında en hızlı iki dereceye sahip olan ekipler finale yülseme şansını yakalayacak. Final yarışı aynı gün gece ülkemiz yerel saati ile 23.55’te günün son yarışı olarak gerçekleştirilecek.

 

En iyilerle koşacak

İlk seride yer alacak olan Yiğitcanlı Türkiye 4x100 metre bayrak takımının seride yarışacağı ekipler de belli oldu. 2017 yılının en iyi derecesine sahip olan ev sahibi Büyük Britanya’nın yanı sıra (38.08’lik derece) yılın en iyi üçüncü derecesine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri (38.17) aynı seride yer alacak. Bu ekiplerin yanı sıra Hollanda, Barbados, Japonya, Trinidad & Tobago ve Avusturalya da aynı seride final vizesi arayacak olan diğer ekipler. Türkiye’nin daha önce 38.30’luk bir başarısı söz konusu. Ayrıca Türkiye 2017 yılı içerisinde en iyi derecesini 39.15 ile elde etmiş durumda.

 

Bolt’un kariyerindeki son yarış

Yarışın favorilerinden olan Jamaika ise ikinci seride piste çıkacak. Dünya rekorunu elinde bulunduran Jamaika’nın yıldızı Usain Bolt, kariyerindeki son yarışta 4x100 metre takımı ile mücadele edecek.

Bu haber toplam 1673 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.