“Sabırla çalışmaya devam”

“Sabırla çalışmaya devam”

Mustafa Salk, Türkiye’deki ilk profesyonel futbolculuk deneyimini YENİDÜZEN’e aktardı

A+A-

Merit Alsancak Yeşilova altyapısında yetiştikten sonra uzun süre A takım formasını terleten, futbolun oynanmadığı bu yıl içerisinde Türkiye’de Misli.com 2. Lig ekiplerinden Pazarspor’a transfer olan Mustafa Salk, ilk profesyonellik deneyimini yaşadığı bir sezonu geride bıraktı.

 

Sekiz maçta görev yaptı

Ocak ayında Pazarspor’a transfer olan Salk, uzun süre kadroya girmekte zorlansa da gösterdiği performansla önce kadroya, daha sonra da ilk 11’de yer almaya başladı. İlk maçına 27’nci haftada Bodrumspor karşısında çıkan genç yetenek, takımı adına bu sezonki ilk ve tek golünü 29’uncu haftada Mamak Futbol Kulübü karşısında kaydetti. Salk, ikinci devrede yer aldığı Pazarspor adına ikisi ilk 11 olmak üzere 8 maçta görev yaptı. Bu maçlarda bir gol kaydeden futbolcu, 349 dakika süre aldı. Pazarspor ise 20 takımın yer aldığı 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezonu 12’nci sırada noktaladı.

 

Salk: Gün geçtikçe uyum sağladım

Mustafa Salk, Pazarspor’daki ilk profesyonel futbolculuk deneyimi ile ilgili görüşlerini YENİDÜZEN’e aktardı. Yarım sezonluk dönemin kendisi adına iyi geçtiğini aktaran Salk, “İlk dönemler alışmak, uyum sağlamak kolay olmadı ama gün geçtikçe uyum sağladım, herkesle yakın oldum” dedi.

 

“Türkiye’nin tabi ki Kıbrıs’tan farkı var”

Profesyonellik anlamında da değerlendirme yapan Mustafa Salk, “Tabi ki Kıbrıs’tan farkı var. Gerek futbol kalitesi gerek yaşam tarzları ülkemizle aynı değil. Ben zaten Kıbrıs’tayken profesyonelmiş gibi davranıyordum. Hem ben hem de takımım Merit Alsancak Yeşilova profesyonal bir takım gibiydik. Orası sonuçta 2. Lig, kolay ayak uydurulmuyor ama çok şükür ben uydurdum” açıklamasını yaptı.

 

“Sabırla çalışıp sevdiklerimi gururlandırma hedefindeyim”

Pazarspor ile iki yıl daha sözleşmesi olduğunu aktaran Salk, “Pazarspor Kulübü’nde bakalım yeni dönemde neler bizi bekliyor. Sabırla çalışıp daha iyi yerlere gelip sevdiklerimi gururlandırma hedefindeyim” ifadelerini kullandı. Şu anda adaya gelen genç yetenek, Covid-19 önlemleri uygulamaları kapsamında karantinada bulunuyor.

Bu haber toplam 881 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.