Ruso’ya güneş enerjisi

Ruso’ya güneş enerjisi

Küçük Kaymaklı, güneş paneli yatırımı ile hem tesislerinin hem de ileride kulüp lokalinin elektrik maliyetini oldukça düşürecek.

A+A-

Futbolda yeni sezon hazırlıkları devam ederken, takımlar başarılı bir yıl geçirmek için çalışıyor. Sportif başarının yanı sıra kalıcı yatırımlar yapmak için de çalışan kulüpler arasında Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü de geliyor. Başkentin yeşil siyahlı ekibi tesislerinin gelişimi için çalışmalarına devam ederken, Şehit Hüseyin Ruso Stadı’na güneş paneli yatırımı yaptı.

Güneş panelleri takıldı

Küçük Kaymaklı Türk Spor Kulübü, Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nın yanında bulunan sentetik sahanın yanına kapalı bir tribün inşası gerçekleştirdi. A takımın yanı sıra akademi çalışmalarının da yer aldığı bu saha yanına yapılan tribün özellikle akademi sporcularını takip etmek isteyen veliler için düşünüldü. Tribün üstüne ise güneş paneli yatırımı yapılarak hem tesisin, hem de kulüp lokalinin elektrik maliyetinin de azaltılması amaçlandı.

Aşina: İlk etapta Ruso, sonra lokalin elektrik gideri düşecek

YENİDÜZEN’e konuşan Küçük Kaymaklı başkanı Akay Aşina, güneş panellerini tamamen kendi imkanları ile yaptıklarını belirtti. Kulüp lokali yanında atıl durumda bulunan basketbol sahasını kiraladıklarını, onun karşılığında güneş panellerinin yapıldığını aktaran Aşina, bu anlaşma ile panel yapım maliyetinin yüzde elli oranında azaldığını söyledi. İlk etapta Şehit Hüseyin Ruso Stadı’ndaki elektrik maliyetini düşürmeyi amaçladıklarını aktaran Başkan Aşina, yıl sonuna doğru da kulüp lokalinin elektrik maliyetinin bu yatırımla azalacağına vurgu yaptı.

“Ruso’nun acil şekilde ışıklandırılması lazım”

Görev süreleri içerisinde sportif başarıya yönelik yatırımdan daha çok tesis yatırımları yaptıklarına dikkat çeken Akay Aşina, stadın ışıklandırması konusuna da yeniden dikkat çekti. 2021 yılında sahanın ışıklandırılması için hazırladıkları proje ile ilgili konuşan Aşina, “Ruso’nun acil şekilde ışıklandırılması gerekiyor. O dönem fiyatlandırdık ve Spor Dairesi’ne sunduk. Arşivlerde proje mevcut. Ancak değişen hükümetlerden dolayı da hayata geçmedi. Şimdi bu projenin üstünden değerlendirme yapılıp yeniden gündeme alınması lazım. Çünkü maç izlemek için en iyi stat Ruso’dur, bu stat ışıklandırmayı hak eder” ifadelerini kullandı.

“Herkes transfer derdindeyken Kaymaklı olarak biz buna yatırım yapıyoruz”

Yatırımların devam ettiğini, sentetik saha yanına 200 kişilik kapalı tribün yaptıklarını söyleyen Aşina, ayrıca kafe, toplantı salonu gibi yatırımlarla beraber su kuyularına dalgıç sistemi eklediklerini, ilerleyen günlerde sentetik sahaya sulama sistemi kurulacağını belirtti. “Herkes transfer derdindeyken Kaymaklı olarak biz buna yatırım yapıyoruz” diyen Aşina, “Bu zamanda bu yatırımları yapmak cesaret ister” açıklamasını yaptı.  

Bu haber toplam 613 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.